21.12.11

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ

Ζιμπάμπουε: Βουλευτής κατηγόρησε τον πρόεδρο για ομοφυλοφιλικά όργια
Η ίδια είναι υπό κράτηση λόγω «υπονόμευσης της εξουσίας» του ηγέτη
tovima.gr, 21/12/2011
Μια βουλευτής στη Ζιμπάμπουε κινδυνεύει να περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή μετά τη δήλωσή της ότι ο 87χρονος πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι «ένας ομοφυλόφιλος που γυρίζει από κρεβάτι σε κρεβάτι».
Η Λινέτ Κορένι τελεί υπό κράτηση από τη Δευτέρα κατηγορούμενη για υπονόμευση της εξουσίας του προέδρου μετά τη δήλωση ότι ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε είχε σχέσεις με τον πρώην υπουργό Πληροφόρησης Τζόναθαν Μόγιο και με τον πρώτο πρόεδρο της χώρας μετά την ανεξαρτησία Καναάν Μπανάνα.
Ο Μπανάνα είχε καταδικαστεί το 1999 για σοδομισμό συνεργαστών του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία «φριχτή».
Η Καρένι, η οποία κρατείται στο Μουτάρε, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χαράρε, κατηγορείται ότι υπονόμευσε την εξουσία του προέδρου, κατηγορία για την οποία θα μπορούσε να τής επιβληθεί ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 20 ετών.
Η βουλευτής ανήκει στο κόμμα του Μόργκαν Τσβανγκιράι, ο οποίος το 2000, και ενώ το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αποφάσισε να συγκροτήσει έναν εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Μουγκάμπε, το Zanu-PF.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος του Τσβανγκιράι, Κίνημα για τη Δημοκρατική Αλλαγή, η Καρένι αρνείται τις κατηγορίες.
«Πιστεύουμε ότι η σύλληψη είναι ένας τρόπος να μάς οδηγήσουν εκτός της κυβέρνησης. Ανησυχούμε πολύ γι' αυτό» δήλωσε ο δικηγόρος Ντάγκλας Μουονζόρα.
Ο Μουγκάμπε έχει προβεί στο παρελθόν σε σκληρά ομοφοβικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους «χειρότερους από τα γουρούνια και τους σκύλους που γνωρίζουν τους φυσικούς τους ερωτικούς παρτενέρ».
Δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η Καρένι με εγγύηση, ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν νόμο που αναστέλλει για επτά ημέρες την αποφυλάκιση με εγγύηση, μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: