9.10.11

Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Στο σκαμνί ξανά ο Killer του ζεν πρεμιέ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ (Espresso, 7.10.2011)
Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο Γεωργιανός killer που σκότωσε με είκοσι μία μαχαιριές τον Νίκο Σεργιανόπουλο κάθεται σήμερα στο σκαμνί προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του καθώς η δίκη ξεκινά από την αρχή. Στις 4 Ιουνίου του 2008 η είδηση της αποτρόπαιης δολοφονίας του αγαπημένου ηθοποιού προκάλεσε σοκ και θλίψη σε όλο το πανελλήνιο.
Ο 33χρονος Δαυίδ Μουρτινέλι εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις διωκτικές αρχές, ο δράστης του στυγερού εγκλήματος οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και τιμωρήθηκε με κάθειρξη 23 ετών. Αν και πέρασαν σχεδόν 3,5 χρόνια από την ημέρα του άγριου φονικού στο ρετιρέ της πολυκατοικίας της οδού Μετεώρων στο Παγκράτι, οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο συνέχισαν να συντηρούν ένα θρίλερ για γερά νευρά.
Αρχικά είχε υπερισχύσει πλειοψηφικά (4-3) η άποψη των τριών ενόρκων και μιας εκ των τακτικών μελών του δικαστηρίου που αναγνώριζαν στον Γεωργιανό το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, μετατρέποντας παράλληλα την κατηγορία της κακουργηματικής ληστείας σε πλημμεληματική κλοπή.
Ομως, με την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, ο 33χρονος Δαυίδ Μουρτινέλι έρχεται και πάλι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη φυλακή με τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται από τον νόμο, αυτή των ισόβιων δεσμών, αφού οι αρχικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της κακουργηματικής ληστείας παραμένουν ίδιες.
«Η θέση μου ως συνηγόρου υπεράσπισης είναι ότι οι υποθέσεις εκδικάζονται στα δικαστήρια και όχι στα γραφεία των εισαγγελέων. Το πρωτόδικο δικαστήριο μετά από διαδικασία δύο μηνών εξέδωσε μια απόφαση που ήταν ορθή αναφορικά με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου και της μεταβολής της κατηγορίας της ληστείας σε κλοπή» δήλωσε στην «Espresso» εις εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Γεωργιανού,, ο Δημήτρης Γκαβέλας.
Στο ερώτημα ποιος είναι ο στόχος της υπεράσπισης, ο κ. Γκαβέλας τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αναγνωριστεί και από το δικαστήριο, αυτό που έχει αναγνωριστεί από την κοινή γνώμη ήδη, ότι δηλαδή πρόκειται για κλασική περίπτωση εγκλήματος πάθους με σεξουαλικό υπόστρωμα, βρασμού δηλαδή ψυχικής ορμής και σε κάθε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας του Νίκου Σεργιανόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, δήλωσε: «Μοναδικός μας στόχος είναι τα ισόβια. Η αναγνώριση σε αυτό τον άνθρωπο του ελαφρυντικού του πρότερου εντίμου βίου ήταν αδιανόητη».
«Δεν θα δώσει το “παρών”η οικογένεια»
Αποφασισμένη να μείνει μακριά από τις δικαστικές αίθουσες όπου θα αναβιώσουν όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του άγριου φονικού εμφανίζεται η οικογένεια του αδικοχαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξη Στεφανάκη, ο οποίος είναι και στενός φίλος της οικογένειας του 56χρονου ζεν πρεμιέ, οι συγγενείς του άτυχου ηθοποιού προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από την τραγωδία, ενώ στον πόνο τους ήρθε πρόσφατα να προστεθεί και ο χαμός του αγαπημένου τους Χρήστου Παπαθεοδώρου -γαμπρού του Νίκου Σεργιανόπουλου-, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.
«Η οικογένεια δεν θα παραστεί στη δίκη. Είναι όλοι τους καταρρακωμένοι και ακόμη
προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια τους. Μην ξεχνάμε ότι η αδερφή του Νίκου πέθανεκατά τη διάρκεια της προηγούμενης δίκης και στη συνέχεια πέθανε και ο άντρας της. Πάντως, θεωρώ ότι για τους ανθρώπους αυτούς θα ήταν καλύτερο να είναι άγνωστος ο δολοφόνος, παρά να ξαναζήσουν αυτή τη διαδικασία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου» επεσήμανε ο Αλέξης Στεφανάκης.
Η παρουσίαση στο δικαστήριο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του αγαπημένου τους προσώπου που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή είναι επίσης κάτι που επιθυμούν να αποφύγουν οι συγγενείς του αδικοχαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου. Οταν, κατά τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης, είχαν ξετυλιχθεί δημοσίως άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής του θύματος, η οικογένεια του πασίγνωστου ηθοποιού δεν είχε κρύψει την απογοήτευσή της.
«Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να ξαναγίνει το ίδιο καθώς η δημοσιότητα της δίκης αποτελεί θεμέλιο λίθο του δικονομικού μας συστήματος. Εμείς θα υποβάλουμε και αυτή τη φορά αίτημα ώστε η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι πιθανότητες να υπάρξει αρνητική τοποθέτηση του δικαστηρίου είναι μεγάλη» κατέληξε ο κ. Στεφανάκης.
«Θα μιλήσω όταν βγει η απόφαση»
«Και βέβαια έχω αγωνία για το αποτέλεσμα της δίκης. Πώς θα μπορούσα να μην έχω; Ομως δεν μπορώ να πω κάτι ακόμη. Θα μιλήσω όταν βγει η απόφαση» Μιλώντας στην «Espresso»μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου έχει μεταφερθεί, ο 33χρονος Γεωργιανός δεν έκρυψε την έντασή του λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της πολύκροτης δίκης που τον καθίζει στο εδώλιο για τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Ο άνθρωπος που έκοψε με είκοσι μία μαχαιριές το νήμα της ζωής του 56χρονου ηθοποιού συνεχίζει να δηλώνει μετανοημένος για την πράξη του, παράλληλα όμως φαίνεται να αγωνιά και για την έκβαση της υπόθεσης: «Από την πρώτη στιγμή δήλωσε μετανοιωμένος για το ζήτημα της αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής και αυτό είναι κάτι που έχει εισπράξει η κοινή γνώμη και το αναγνωρίζει.
Οσον αφορά τη δίκη, έχει την ίδια αγωνία με κάθε πρόσωπο που αναμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου» δήλωσε, από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 33χρονου Δημήτρης Γκαβέλας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά του 33χρονου κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εκτίει την ποινή του, είναι άριστη, ενώ έχει και την υποστήριξη της οικογένειάς του στη Γεωργία, με την οποία επικοινωνεί όταν έχει τη δυνατότητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη,σκοτωσε ανθρωπο η οχι???ισοβια,οτι προβλεπεται.τι εντιμος προτερος βιος κ τι κοσμια διαγωγη στις φυλακες κ παπαριες,ανεκδοτα λεμε?βρωμοσκυλα δικηγοροι,κακια φαρα...