19.9.11

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΕΞ ΣΤΑ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ


Έρωτας στη βόλτα; Και γι’ αυτό υπάρχει εφαρμογή
(kathimerini, 19/9/2011)
Είναι πολύ πιθανό πως αν προσπαθούσες να βγεις ραντεβού 15 χρόνια πιο πριν, θα έπρεπε να είσαι σ΄ ένα συγκεκριμένο μέρος, μια συγκεκριμένη ώρα.
Το διαδικτυακό ραντεβού βέβαια έχει αλλάξει αυτήν την εικόνα καθώς οι χρήστες διερευνούν και έρχονται σε επαφή με το «υποψήφιο» ραντεβού τους πριν να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο. Έρευνα στις ΗΠΑ έδειχνε πρόσφατα ότι παραπάνω από το 17% των χρηστών χωρίς ταίρι έχει απευθυνθεί σε ιστοσελίδες online ραντεβού.
Την ίδια στιγμή, η αύξηση των «έξυπνων» κινητών έχει καταστήσει το διαδικτυακό ραντεβού μια εξαιρετικά πρακτική και άμεση διαδικασία. Ένας αριθμός εφαρμογών επιτρέπει στους χρήστες να δουν πιθανούς συντρόφους που βρίσκονται «δυο βήματα» - να δουν όνομα χρήστη, φωτογραφία και άλλες λεπτομέρειες. «Δεν προσπαθούμε να εφεύρουμε εκ νέου τον τροχό, απλά να διευκολύνουμε την επαφή μεταξύ των ανθρώπων», λέει χαρακτηριστικά ο Joel Simkhai, πρόεδρος της άρτι δημιουργηθείσας εφαργμοής Blendr. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η νοοτροπία της Skout της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας ραντεβού στο Ιντερνετ: επτά εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγγραφεί, με το 60% να είναι άντρες και το 40% γυναίκες.
Ο Simkhai πάντως έχει προηγούμενη εμπειρία στον χώρο αυτό καθώς ήταν ο άνθρωπος πίσω από την Grindr, την εφαρμογή που στόχευε στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων. Με περισσότερους από 2,6 εκατομμύρια χρήστες -100.000 από τους οποίους βρίσκονται στο Λονδίνο- η εφαργμοή αυτή έχει αλλάξει, όπως αρκετοί πιστεύουν, τον τρόπο με τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι άνδρες συναντώνται μέσα από το Διαδίκτυο.
Από την άλλη πλευρά η Grindr έχει δεχτεί πολλή κριτική για το γεγονός ότι διευκολύνει σύντομες σχέσεις και ευνοεί την πρακτική της μονογαμίας. Ο δημιουργός της εφαρμογής όμως έχει άλλη άποψη. «Η κατάσταση είναι μάλλον πιο περίπλοκη. Ένας από τους κύριος λόγους που οι άνθρωποι προτιμούν την Grindr είναι οι φιλίες».
Όσον αφορά τη νέα εφαρμογή ο Simkha πιστεύει και ελπίζει ότι οι πληροφορίες για τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα μπορούν να αποτελέσουν το έδαφος για περισσότερες συναντήσεις ακόμη και μεταξύ και ετεροφυλόφιλων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: