8.5.11

OUTVIEW FILM FESTIVAL 2011


El Cónsul de Sodoma

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Outview Film Festival θα παρουσιάσει τις καλύτερες διεθνείς φεστιβαλικές ταινίες που έχουν προβληθεί σε όλα τα μεγάλα Gay & Lesbian Film Festivals σε όλο τον κόσμο. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα από τις 27/5 – 3/6 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα - Μετρό Σύνταγμα) σε δύο αίθουσες προβολής και θα προβληθούν πάνω από 40 ταινίες.
Η ταινία που θα ανοίξει το φεστιβάλ στις 27 Μαΐου θα είναι η ισπανική ταινία “El Consul de Sodoma” (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), μια ταινία για την ζωή του Ισπανού ομοφυλόφιλου ποιητή Jaime Gil de Biedma ο οποίος είχε δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας του Francisco Franco. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ισπανός ηθοποιός Jordi Molla, ο οποίος έχει υπάρξει συμπρωταγωνιστής μεγάλων χολιγουντιανών ηθοποιών όπως ο Tom Cruise, Johnny Depp, Penelope Cruz, Cate Blanchett κ.ά. ενώ η ταινία έχει προταθεί για 5 βραβεία Goya, μάλιστα η ταινία προκάλεσε σκάνδαλο στα Ισπανικά Βραβεία για την ειλικρινή στάση που διατήρησε για την ζωή αυτού του εθνικού ήρωα (βλ. εδώ).
Στο φετινό φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά την βραβευμένη λεσβία συγγραφέα Sarah Waters (η οποία θα περάσει τον μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα μιας και θα παντρευτεί μόλις λίγες μέρες πριν από το φεστιβάλ με την σύντροφό της). Θα προλογίσει τις βραβευμένες μινι-σειρές του BBC που βασίστηκαν στα βιβλία της, συγκεκριμένα θα προβληθούν οι μινι-σειρές “Tipping The Velvet” και “Fingersmith”. Και οι δύο σειρές αφορούν έναν μεγάλο λεσβιακό έρωτα με φόντο την Βικτωριανή Αγγλία και αμέσως μετά από τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με την συγγραφέα. [...]

Από το δελτίο τύπου του Φεστιβάλ

1 σχόλιο:

Javier είπε...

el escándalo vino más bien dado por un ejercicio de hipocresía de compañeros de generación literaria, así que más de uno nos quedamos a cuadros, inclusive yo, que llegué a conocerle personalmente. La película se queda corta, se lo que me digo.