7.5.11

ΓΑΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΣΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ;

Γκέι γάμοι στη Χερσόνησο
Ταξιδιωτικό γραφείο, με έδρα το Λουξεμβούργο, ζητά άδεια για την τέλεση γάμων ετεροφυλόφιλων αλλά και ομοφυλόφιλων στη Χερσόνησο της Κρήτης. Σε δημοψήφισμα η πρόταση
Cretalive. gr
Στα χνάρια ... της Τήλου μπορεί να βαδίσει η Χερσόνησος, όπως προκύπτει από το αίτημα που έχει ήδη υποβληθεί στο δήμο από ταξιδιωτικό γραφείο, με έδρα το Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με όσα είπε στο "Ράδιο Κρήτη" το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, το γραφείο ζητά άδεια για την τέλεση γάμων ετεροφυλόφιλων αλλά και ομοφυλόφιλων, καθώς σκοπεύει να διοργανώνει θεματικά ταξίδια στην Κρήτη.
Του γραφείου ηγείται ένα ζευγάρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ο ένας εκ των οποίων κατάγεται από την Κρήτη και ο άλλος από τη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με το ζευγάρι που ζει στην Ανάληψη Χερσονήσου, πρόθεση είναι η ίδρυση και λειτουργία ταξιδιωτικών γραφείων στην περιοχή.
Πολύ προσεκτικά εξετάζει την περίπτωση ο δήμαρχος Χερσονήσου, την οποία χαρακτηριίζει "πρόκληση", ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένα άτυπο δημοψήφισμα, προκειμένου για το θέμα αυτό να τοποθετηθεί η τοπική κοινωνία, η Εκκλησία, και άλλοι φορείς, πλην του δημοτικού συμβουλίου.
Στην ιστοσελίδα της επιχείρησης αναφέρεται ότι σχεδιάζεται η τέλεση πολιτικών γάμων (μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων) αλλά και βαπτίσεων στην Κρήτη.
Μάλιστα το ζευγάρι που φέρεται να δημιούργησε καριέρα σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς, πλέον "καταστάλαξε" στην Κρήτη, όπου και παντρεύτηκαν σε μία ειδυλλιακή και άκρως συμβολική τελετή, στα βουνά του Λασιθίου, παρουσία φίλων και συγγενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: