3.5.11

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ "ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ" ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σχέδιο «ανακατάληψης» του κέντρου
Δημήτρης Χρυσικόπουλος (citypress.gr, 3/5/2011)
Σε δέσμη μέτρων για την ανάπλαση και την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, η οποία αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να εξειδικευτεί περαιτέρω και να αποκτήσει και νομική υπόσταση, κατέληξε η χθεσινή διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκης και οι υφυπουργοί Υγείας Χρ. Αηδόνης και Εργασίας Ά. Νταλάρα.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, για το θέμα της μετανάστευσης αποφασίστηκε να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες, καθώς και να παρέχεται το αντίτιμο του εισιτηρίου και επιπλέον 200 ευρώ σε όσους μετανάστες αποχωρούν εθελουσίως από τη χώρα. Όσον αφορά στο ζήτημα της τόνωσης της κοινωνικής δραστηριότητας στην περιοχή, αποφασίστηκαν η παροχή κινήτρων σε νέα ζευγάρια προκειμένου να κατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας, η περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αύξηση της αστυνόμευσης και οι αναπλάσεις χώρων με παράλληλη αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την αποτύπωση των αποφάσεων σε νομικό κείμενο θα υπάρξει συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή, αλλά και με τους φορείς του κέντρου της πρωτεύουσας.

Απορία: Άραγε όταν λένε "νέα ζευγάρια" εννοούν... ετερόφυλα νέα ζευγάρια;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε...τι άλλο; έχουμε μήπως νομική υπόσταση για να θεωρηθούμε δικαιούχοι του μέτρου;

Ανώνυμος είπε...

δε νομίζω. η κυβέρνηση προωθεί τον γκέι τουρισμό και την εβδομάδα υπερηφάνειας. λες να πιστεύουν ότι γκέι είναι μόνο οι τουρίστες;

να ρωτήσουμε και το άλλο όμως: όταν λένε "μετανάστες" εννοούν... ετεροφυλόφιλους μετανάστες;