9.2.11

GREEK STATISTICS. ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ "ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ" ΟΙ "ΚΡΥΦΟΙ" ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Έως και σε 25.000 είναι πιθανόν να ανέρχεται ο «κρυφός» αριθμός των αδιάγνωστων περιπτώσεων φορέων του ιού του AIDS στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis, η οποία καταλήγει σε αυτόν τον υπολογισμό βασιζόμενη σε αναγωγικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται σε επιδημιολογικές έρευνες πανευρωπαϊκά.
Ελευθεροτυπία, 30/11/2007

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο συνολικός αριθμός HIV οροθετικών ατόμων που δηλώθηκαν στην Ελλάδα μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2007 ανέρχεται σε 8584 (τα φετινά στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί). Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των οροθετικών στη χώρα υπολογίζεται να είναι τριπλάσιος (δηλαδή περισσότερα από 25.000 άτομα), καθώς υπάρχει ο λεγόμενος «κρυφός αριθμός» όσων ζουν με τον ιό και είτε δεν το γνωρίζουν γιατί δεν έχουν εξεταστεί, είτε δεν το έχουν δηλώσει.
praksis.gr, 10-11-2008

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Κολλάρας, επισήμανε από την πλευρά του ότι ένας στους τέσσερις, στους οποίους διαγιγνώσκεται AIDS, δεν το γνώριζε, και πρόσθεσε ότι από αυτό το στοιχείο προκύπτει πως ο αριθμός των φορέων είναι κατά 25% μεγαλύτερος από αυτόν, που έχει καταγραφεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, 11/2009

Περίπου τους 16.000 εκτιμάται ότι φθάνουν οι αδιάγνωστοι, οι λεγόμενοι "κρυφοί" οροθετικοί στη χώρα μας, ενώ οι καταγεγραμμένοι φορείς του ιού HIV/AIDS είναι 7.881. Ο υψηλός αριθμός των οροθετικών, η χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης στο σεξ και η παντελής έλλειψη σχετικής εκστρατείας ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια οδηγούν σε συνεχή αύξηση τον αριθμό των νέων κρουσμάτων της λοίμωξης και σε σοβαρές απειλές για τη δημόσια υγεία.
Αυτά τόνισαν μεταξύ άλλων χθες σε συνέντευξη Τύπου οι υπεύθυνοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Praksis" και ειδικοί παθολόγοι - λοιμωξιολόγοι.
Αυγή, 28/9/2010

Στους 20.000 εκτιμώνται οι «κρυφοί» οροθετικοί στην Ελλάδα, οι ανυποψίαστοι αδιάγνωστοι φορείς του ιού, λέει στην «Ε» ο Τζανέτος Αντύπας, πρόεδρος της πιο δραστήριας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για τον HIV/AIDS στη χώρα μας, PRAKSIS.
Ελευθεροτυπία, 4/11/2010

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Το ασανσέρ της σπέκουλας...