28.1.11

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Έπειτα απο καταγγελίες για διαφθορά
Η Γερμανία σταματά να χρηματοδοτεί το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS
Η Γερμανία διακόπτει προσωρινά την ετήσια χρηματοδότηση -με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ- του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας έπειτα από καταγγελίες για διαφθορά.
Όπως αναφέρει το BBC, η Γερμανία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δωρητής του ταμείου, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο έχει προϋπολογισμό άνω των 20 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι έλεγχοι του ταμείου είναι ελλιπείς σε κάποιες χώρες και μέρος των χρημάτων, πιθανότατα δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν υπεξαιρεθεί.
Το ταμείο παραδέχεται ότι υπάρχει διαφθορά, όχι όμως σε μεγάλη κλίμακα.
Απαντά ότι περιπτώσεις κακής διαχείρισης έχουν ανακαλυφθεί από το ίδιο και ότι όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση αντιμετωπίστηκε δραστικά.
«Η Γερμανία ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις ενέργειες των ελεγκτών μας όπως και για όλες τις αποφάσεις για την καταπολέμηση της κατάχρησης» δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου.
Πάντως, ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως οι καταγγελίες χρήζουν διερεύνησης.
«Παίρνω πολύ σοβαρά τις καταγγελίες για διαφθορά και περιμένω ότι το Ταμείο θα τις αντιμετωπίσει. Μέχρι τότε σταματούμε την χρηματοδότηση του Ταμείου» δήλωσε.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι η Γερμανία οδηγείται από παραπλανητικά δημοσιεύματα. ( tovima.gr, 27/1/2011)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα μια τετοια είδηση, αλλά είναι ελπιδοφόρο να καθαρίσει ο χώρος από τα λαμόγια που λυμαίνονται ένα τόσο ευαίσθητο χώρο.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, μακάρι κάτι παρόμοιο να συμβεί και εδώ. Βλέπω σε στρέιτ ιστολόγιο να σχολιάζεται η σχέση Κεελπνο-γνωστής επιχειρηματία και αρχίζω να φοβάμαι πως αν δεν διαλευκανθεί το ζήτημα σύντομα θα αρχίσουν οι καλοθελητές να ρίχνουν λάσπη σ'όλους μας ανεξαιρέτως.

erva_cidreira είπε...

Νομίζω ότι μπλέκεις δυο θέματα που έχουν μερική, ή οριακή, μόνο σχέση μεταξύ τους.
Το ένα είναι ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος με βάση τα greek statistics του hiv/aids, που πρέπει όμως να τεκμηριωθεί.
Το άλλο είναι η μη προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διαφήμισης πρακτικών μη ασφαλούς σεξ με κρατική χορηγία, που είναι αυτό για το οποίο εγκαλούμε τρεις εβδομάδες τώρα το ΚΕΕΛΠΝΟ.