22.1.11

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ. 4.000.000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

Taylor Timothy: Η προϊστορία του σεξ. 4.000.000 χρόνια ανθρώπινης σεξουαλικότητας (Αιώρα)
Ένας αρχαιολόγος αποτυπώνει την εξελικτική πορεία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, σε μια διαφωτιστική και ρηξικέλευθη διερεύνηση.
Τι έχει αλλάξει και τι παρέμεινε ίδιο στη σεξουαλικότητα του ανθρώπου τα τελευταία τέσσερα εκατομμύρια χρόνια; Πώς συνδέθηκαν με το σεξ οι έννοιες του ερωτισμού, της έκστασης, της αθανασίας και της ομορφιάς; Ο συγγραφέας διερευνά αυτά τα ερωτήματα και εξηγεί πώς η σεξουαλική μας συμπεριφορά σε ζητήματα φύλου, γένους, εξουσίας, ελέγχου και εκμετάλλευσης, είναι βαθιά ριζωμένη στην προϊστορία μας. Βασισμένος σε συμπεράσματα από σύγχρονες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ο Τέιλορ ανιχνεύει πρακτικές όπως η αντισύλληψη, η ομοφυλοφιλία, η τρανσεξουαλικότητα, η πορνεία, ο σαδομαζοχισμός και η κτηνοβασία, από τις αρχαίες καταβολές τους έως σήμερα.
Η προϊστορία του σεξ προκαλεί τον αναγνώστη να γίνει ηδονοβλεψίας στον παράξενο -και τόσο καλά κρυμμένο- κόσμο της σεξουαλικότητας ανά τους αιώνες.
Οι Ισπανοί του 16ου αιώνα εξοργίστηκαν με την ομοφυλοφιλία και την παρενδυσία των ιθαγενών λαών τους οποίους κατέκτησαν στην Αμερική. Γι' αυτό κατέστρεφαν συστηματικά τα αγάλματα, τα κοσμήματα και τα μνημεία που απεικόνιζαν και εξυμνούσαν τέτοιες πρακτικές(...) Ακόμη και σήμερα ορισμένοι έφοροι μουσείων κρατούν κλειδωμένο αρχαιολογικό υλικό που το θεωρούν "άσεμνο" ή ανάρμοστο προς έκθεση.

1 σχόλιο:

Το Λαγωνικό είπε...

Ο χρόνος είναι με το μέρος μας λοιπόν.
Όλες οι σεξουαλικότητες πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Δε παν να λυσσάνε οι εξουσιαστές και τα ιερατεία.

.... φωτιές θα ανάβουμε στα στρώματα, και στα παπλώματα όλοι αραχτοί!!