5.12.10

"ΕΤΟΙΜΕΣ" ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

«Έτοιμες» για ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων δηλώνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ
Ουάσινγκτον
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ναύαρχος Μάικλ Μιούλεν, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι «έτοιμοι» για την ανοιχτή θητεία των ομοφυλόφιλων.
Την ίδια στιγμή, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν προειδοποιεί ότι η απόφαση ίσως είναι πρόωρη.
«Πιστεύω ότι, μακροπρόθεσμα, η κατάργηση της νομοθεσίας θα ενισχύσει το Στρατό μας και θα μας επιτρέψει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. (Η κατάργηση του νόμου) θα αντανακλά καλύτερα την χώρα που υπηρετούμε » δήλωσε ο ναύαρχος Μιούλεν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, χαρακτήρισε «πρόωρη» μια τέτοια απόφαση.
«Δεν λέω ότι ο νόμος δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ. Λέω απλά ότι ίσως είναι πρόωρο να προχωρήσουμε σε μια τέτοια αλλαγή, μια τέτοια εποχή και με αυτόν τον τρόπο» είπε.
Ωστόσο, ο ναύαρχος Μάικ Μιούλεν απέρριψε τα επιχειρήματα πολλών γερουσιαστών που ανέφεραν ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι «εξασθενημένος» από τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και δεν μπορεί να «αντέξει» και την ανοιχτή θητεία.
«Ο πόλεμος δεν καταπνίγει την αλλαγή, την απαιτεί» υποστήριξε.
Ο νόμος που ονομάζεται «Μην ρωτάς, μην λες», και εγκρίθηκε το 1993, υποχρεώνει τους ομοφυλόφιλους στρατιωτικούς να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, υπό την απειλή της αποστράτευσης.
Ο Λευκός Οίκος θέλει την κατάργηση του νόμου από την Γερουσία πριν από το τέλος του έτους, όπως και ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος επιθυμεί «να προλάβει» τις εξελίξεις και να καταργηθεί ο νόμος πριν πολλοί στρατιώτες καταφύγουν στα δικαστήρια.
Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο.
Μια μελέτη του Πενταγώνου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη δείχνει ότι το 70% των 115.000 στρατιωτικών και των 44.000 συζύγων στρατιωτικών που ρωτήθηκαν, τάσσονται υπέρ της κατάργησης του νόμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Οι ετεροφυλόφιλοι στρατιωτικοί (και οι ...σύζυγοί τους!!!) ερωτήθηκαν αν θέλουν ή όχι να συνυπηρετούν με ομοφυλόφιλους.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει, κύριε Ομπάμα. Και στο μεταξύ καταφέρνει να εξευτελίσει απόλυτα και τις ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική διαδικασία με τέτοιου είδους απαράδεκτες "σφυγμομετρήσεις".