30.9.10

1981. ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΑΣΧΗΜΟΝΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Μακεδονία, 6/1981

4 σχόλια:

xomeritis είπε...

Erva, ο Γιώργος Χρονάς είχε γράψει ένα πολύ όμορφο κείμενο στην "Οδό Πανός" τότε, για κείνο το συμβάν και τους χαρακτηρισμούς από τον τύπο. Μιλούσε ο Χρονάς, σε αντιπαράθεση, για αρκαδικό έρωτα. Το θυμάμαι λες και είναι τώρα. Είχα συγκινηθεί και "ηλεκτριστεί". Αν μπορούσε κάποιος να το βρει, σκανάρει και στείλει.

Ανώνυμος είπε...

«Δεν θα σχολιάσω την ποινή που καταδικαστήκανε o έρωτας – πάνδημος αρκαδικός και ελληνικός – αλλά θα μείνω στο επάγγελμα που εξασκούσαν οι τιμωρηθέντες. Κυρίως στο επάγγελμα του νεωτέρου – 19 χρόνων, αναλφάβητος (Θεέ μου!), πουλάει κασέτες – παράνομες φυσικά – στην Ομόνοια.

Έχω την εντύπωση πως αυτοί οι δύο νέοι καταδικάστηκαν για να δείχνουν στους αιώνες και στους ηλίθιους ότι ο έρως αυτός δεν είναι έρωτας των αστών και των παρακμιακών (όπως λένε) και νομίζουν – αλλά είναι έρως των δυνατών και των αντρών των Ελλήνων. Τα άλλα λέγονται για κατσίκες και θηλαστικά.»

Γιώργος Χρονάς
Οδός Πανός - τ. 2, Μάΐος 1981.
*

Ήταν σχόλιο του Γιώργου Χρονά, (ακριβής η αντιγραφή με ένα δυο τυπογραφικά λάθη που σημειώνονταν στην αρχή της έκδοσης του περιοδικού) και ακολουθούσε την είδηση:

Για πρόκληση «σκανδάλου δι’ ασέμνων πράξεων» καταδικάστηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών οι Η. Β. 21 χρόνων, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και Σ. Σ. 19 χρόνων μικροπωλητής (αναλφάβητος, πουλάει πειρατικές κασέτες στην Ομόνοια) σε 7μηνη φυλάκιση ο καθένας.

Οι δύο καταδικασθέντες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στον κινηματογράφο «Ομόνοια», που πρόβαλλε το φιλμ «Σεξουαλικά αδίσταχτη» στις 18 Απριλίου στις 11.30 το πρωί όρθιοι να κάνουν έρωτα.

xomeritis είπε...

Ευχαριστώ.

Λόγια χαραγμένα σαν τατουάζ στην ψυχή μου.

Ανώνυμος είπε...

βρε τον λουστρο!