17.7.10

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ - ΧΥΜΟΣ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΤΑ ΑΫΠΝΙΑΣ

Κρέμα με γάλα και κεράσια
Από το Στέλιο Παρλιάρο

Παρασκευή: 20΄ περίπου, Αναμονή: 2 - 5 ώρες, Θερμίδες ανά μερίδα: 220

Υλικά (για 5 μερίδες):
1/2 κιλό γάλα
60 γρ. μέλι θυμαρίσιο
10 γρ. φύλλα ζελατίνaς
Για τη σάλτσα κερασιών:
50 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σούπας νερό
200 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
150 γρ. γλυκό κόκκινο κρασί

Διαδικασία:
Κρέμα: Μουσκεύουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το μέλι και μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες, που έχουν εν τω μεταξύ μαλακώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας σταδιακά, και το αδειάζουμε σε 5 ποτηράκια. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σάλτσα κερασιών: Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
Τότε, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεράσια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για ακόμη 8 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει κι όταν είναι να σερβίρουμε, μοιράζουμε στα ποτήρια τα κεράσια με το σιρόπι.

*****

Χυμός κεράσι κατά αϋπνίας
Ο χυμός κεράσι μπορεί να κρατά το «κλειδί» ενάντια στις αϋπνίες, αναφέρουν ειδικοί του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη. Εθελοντές που έπιναν ένα ποτήρι χυμό από κεράσια χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη το πρωί και το απόγευμα, απολάμβαναν περισσότερη ώρα στην αγκαλιά του Μορφέα σε σύγκριση με άλλα άτομα που έπιναν ίδια ποσότητα άλλων χυμών. Συγκεκριμένα τα άτομα που κατανάλωναν χυμό κεράσι κοιμούνταν 17 λεπτά περισσότερο τη νύχτα σε σύγκριση με όσα κατανάλωναν άλλου είδους χυμούς.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Μedicinal Food», δρα Γουίλφρεντ Πίτζεον, πιθανότατα ο χυμός κεράσι πολεμά τις αϋπνίες χάρη στο ότι το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει μεγάλες ποσότητες μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι (Το Βήμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: