2.3.10

ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΪ, ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Για πρώτη φορά, σήμερα τα βλέμματα δεν ήταν στραμμένα στο σήμα κατατεθέν του Σίδνεϊ - τα κάτασπρα πανιά της Όπερας- αλλά ακριβώς στα θεμέλιά της, όπου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και μορφής στήθηκαν γυμνοί, παρά το κρύο, για να περάσουν ένα μήνυμα.
Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι γδύθηκαν μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να ποζάρουν γυμνοί στον Αμερικανό φωτογράφο Spencer Tunick.
"Ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες βρίσκονται γυμνοί δίπλα στους ετεροφυλόφιλους γείτονές τους και αυτό στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τον κόσμο που οι Αυστραλοί αγκαλιάζουν, μία ελεύθερη και ίση κοινωνία", δήλωσε ο Tunick.
Οι διοργανωτές ανέμεναν περίπου τη μισή συμμετοχή του κόσμου. Το σκηνικό στήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Gay and Lesbian Mardi Gras, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο.
Ο Tunick, φημίζεται για τις φωτογραφίες του με γυμνό κοινό σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στα γυμνά μοντέλα, βρέθηκε και μία έγκυος γυναίκα, που πήγε κατ’ ευθείαν στο νοσοκομείο μετά την φωτογράφηση για να γεννήσει, όπως επίσης και ένας μετεωρολόγος της τηλεόρασης.
(Ελευθεροτυπία,1/3/2010)
.

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Bέβαια τα "Νέα" δημοσιεύουν την είδηση χωρίς απολύτως καμία αναφορά στο Mardi Gras ή στο μήνυμα που ήθελα να περάσει ο φωτογράφος...