27.3.10

ΤΑΛΙΑ: ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΚΕΪ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΑΝΑΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ


Ταλία: Η γκέι κοινότητα έχει περάσει πολλά χρόνια παλεύοντας
για τα όνειρά της, μόνον τώρα όμως αρχίζουν να ανοίγουν δειλά
κάποιες πόρτες γι' αυτούς. Άρχισαν να μπορούν να παντρεύονται και να
υιοθετούν παιδιά, κι αυτό επιτέλους τους δίνει τα δικαιώματά τους στην κοινωνία.
.
Η Ariadna Thalía Sodi Miranda (ευρέως γνωστή ως Ταλία) είναι Μεξικανή ποπ τραγουδίστρια, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης, στιχουργός και επιχειρηματίας με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1971 στην Πόλη του Μεξικού και το όνομα της συνδέεται σε δημοφιλείς σαπουνόπερες της δεκαετίας του ΄90 που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο (Μαριμάρ, Μαρία Μερσέντες, Μαρία της γειτονιάς και Ροζαλίντα). Οι σειρές αυτές προβλήθηκαν σε πάνω από 180 χώρες στον πλανήτη και μεταφράστηκαν σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, ενώ έχουν παρακολουθηθεί από πάνω από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μετατρέποντας την Ταλία σε διεθνές τηλεοπτικό φαινόμενο. Μάλιστα έχει αναγνωριστεί ως το πιο σπουδαίο τηλεοπτικό είδωλο στον πλανήτη ολόκληρης της δεκαετίας. Το επίπεδο της φωνής της είναι μέτζο σοπράνο. Το πρώτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε διεθνώς ήταν το En extasis (1995) και το πιο επιτυχημένο εμπορικά είναι το Amor a la mexicana (1997), το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα λάτιν άλμπουμ όλων των εποχών. Έχει στην κατοχή της πολλά βραβεία Grammy, Billboard, MTV και Lo Nuestro και έχει ονομαστεί Βασίλισσα της λάτιν ποπ λόγω της μεγάλης επιτυχίας που έχει συνατήσει σε αυτό το μουσικό είδος τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Στην Λατινική Αμερική αποκαλείται Αυτοκράτειρα της ομορφιάς και είναι παντρεμένη με τον μεγιστάνα της δισκογραφίας, Τόμμυ Μοττόλα.
Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της Primera fila κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2009 και είναι η 2η φορά που φτάνει στην 1η θέση στο Billboard μετά από 7 χρόνια και το ομώνυμο άλμπουμ της που είχε φτάσει επίσης στην πρώτη θέση σε πωλήσεις.
Στις 18 Φεβρουαρίου 2010, της απονεμήθηκε το βραβείο "Young artist legacy" από τα "Lo Nuestro Awards" για την προσφορά της στη μουσική από μικρή ηλικία, και τα επιτεύγματα στη μουσική της καριέρα, που μετράει πάνω από 30 χρόνια.
(el.wikipedia.org)
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: