2.3.10

Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο Τσαρούχης στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα
Τα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς επισκέπτες των μουσείων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων. Εξι στάσεις στην τέχνη και στην επιστήμη
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (Το Βήμα, 28/2/2010)
[...]
5. Μουσείο Μπενάκη
Ζωγραφίζοντας με τον Τσαρούχη

H ΙΔΕΑ: Με την ευκαιρία της πρώτης αναδρομικής έκθεσης με έργα του καλλιτέχνη υπό τον τίτλο «Τσαρούχης 1910-1989»,τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο της ζωγραφικής και του καλλιτέχνη.
TΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Το νέο εργαστήρι «Τρία παράθυρα στον Γιάννη Τσαρούχη» που ολοκληρώνεται σε τρεις συνέχειες και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, πρόκειται να φιλοξενηθεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: Πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύκλο μαθημάτων ζωγραφικής που ολοκληρώνεται σε τρεις συνέχειες με την ευκαιρία της έκθεσης για τον μεγάλο καλλιτέχνη είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του. Οι συμμετέχοντες καλλιεργούν τις δεξιότητές τους,ενώ για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός κάθε τμήμα δεν θα ξεπερνά τα 15 παιδιά.Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.Κόστος: 40 ευρώ και για τις τρεις συναντήσεις.
Κυριακή 7 Μαρτίου, Κυριακή 14 Μαρτίου Πληροφορίες- κρατήσεις:
Μουσείο Μπενάκη- Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τηλ.210 3671.067-070, http://www.benaki.gr/
6. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Τα αινίγματα του έρωτα
H ΙΔΕΑ: Να τονωθεί η κίνηση γύρω από τις μόνιμες και περιοδικές συλλογές του μουσείου και, κατά δεύτερον, να συμμετάσχουν γονείς και παιδιά από κοινού σε μια πρωτότυπη, διαδραστική ξενάγηση.
TΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Τα παιδιά εν τέλει αναρωτιούνται αν τα αρχαία αντικείμενα ήταν τελικά αυτό που φαίνονται σε εμάς σήμερα. Λύνοντας αινίγματα, μαντεύοντας τη σημασία διαφόρων λέξεων και φτιάχνοντας δικές τους, καινούργιες λέξεις, καλούνται να κάνουν μια πιο «ζωντανή» γνωριμία με σημαντικά γλυπτά από την έκθεση: «Ερως. Από τη Θεογονία του Ησίοδου στην Υστερη Αρχαιότητα» και αντικείμενα από τις μόνιμες συλλογές του μουσείου στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές στο μουσείο».
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, αυτενεργούν, ενώ έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα εκθέματα του μουσείου με διαφορετικό concept σε κάθε όροφο» μας λέει η κυρία Μαρίνα Πλατή, διευθύντρια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του μουσείου. Είσοδος για παιδιά ως 18 ετών ελεύθερη.
Συναντήσεις: 14/3,28/3,11/4,25/4 2010. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων:
τηλ.210 7294.220, http://www.cycladic.gr/

1 σχόλιο:

Adrianos είπε...

:-) ena apo ta pragmata pou mou leipoun edw sti Madriti, einai aftes oi prwtovoulies kai i eleipsi ekthesewn ellinwn kallitexnwn ...