22.2.10

THE KIDS ARE ALRIGHT

Η Τζουλιάν Μουρ αγαπά τις γυναίκες
Μαζί με την Ανέτ Μπένινγκ υποδύονται ένα ζεύγος ομοφυλοφίλων στην ταινία «Τhe kids are alright»
Το Βήμα, 18/2/2010
«Αν μέσα σε μια οικογένεια υπάρχει αληθινή αγάπη για τα παιδιά, τότε αυτό καθαυτό το πλαίσιο της οικογένειας δεν παίζει κανέναν ρόλο» δηλώνει η Τζουλιάν Μουρ. «Αν στα θεμέλια της ανατροφής των παιδιών βρίσκονται η αγάπη, η προστασία και η ανάγκη του να μοιράζεσαι, τότε δεν έχει καμία σημασία αν οι γονείς είναι μόνο γυναίκες ή μόνο άντρες. Ούτε το ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών».
Οι δηλώσεις της αξιαγάπητης αμερικανίδας ηθοποιού έγιναν με αφορμή την ταινία της Λίζα Τσολοντένκο «Τhe kids are alright», όπου η Μουρ μαζί με την Ανέτ Μπένινγκ υποδύονται ένα ζεύγος ομοφυλόφιλων γυναικών που έχουν αναθρέψει κάτω από την ίδια στέγη τα δύο έφηβα παιδιά τους. Οι ισορροπίες θα ανατραπούν όταν θα μπει στη μέση ο δότης σπέρματος από τον οποίο προήλθαν τα παιδιά, ένας χαριτωμένος εστιάτορας (Μαρκ Ράφαλο) που αντιμετωπίζει τη ζωή με απίστευτη χαλαρότητα. Με την παρουσία του θα επηρεάσει τις ζωές τόσο των δύο παιδιών όσο και των δύο μανάδων. Εχει όμως θέση μέσα στην ίδια την οικογένεια ως πατέρας;
Το φιλμ θέτει καυτά ερωτήματα για αρκετά θέματα σαν το παραπάνω. Αλλά το κάνει με έξυπνο τρόπο έτσι ώστε να ισορροπήσει ανάμεσα στη σοβαρότητα και στο χιούμορ, χωρίς ποτέ το αποτέλεσμα να γίνεται γκροτέσκο.
«Αν και δεν είμαι πολιτικοποιημένη καλλιτέχνις, χαίρομαι που το “Τhe kids are alright” παρουσιάζεται τη σωστή εποχή, τώρα που το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι καυτό στην Αμερική» δήλωσε η Λίζα Τσολοντένκο ερωτώμενη για τη θέση της ως προς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Αμερική. «Αν μια ταινία μπορεί να προκαλέσει διάλογο, αυτό είναι πάντα καλό». Οσο για τη Μουρ, δείχνει να πίστεψε πολύ στο σενάριο της Τσοντολένκο αφού δεσμεύθηκε με την ταινία πριν από περίπου πέντε χρόνια. Το «Τhe kids are alright» είναι ήδη αγορασμένο από την ελληνική διανομή (Seven) και θα παιχτεί στις αίθουσες μέσα στους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: