6.11.09

ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ HPV

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αναγκαίο και για τους άνδρες το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων
Προστασία τουλάχιστον για 10 χρόνια προσφέρει το εμβόλιο κατά του ΗΡV
Τον εμβολιασμό και των ανδρών κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) συνιστά ο Γερμανός καθηγητής Χάραλντ Τσουρ Χάουζεν, διευθυντής του Κέντρου Ερευνας Καρκίνου της Χαϊδελβέργης, που πρώτος απέδειξε πριν από 24 χρόνια τη συσχέτιση αυτού του ιού με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Επισημαίνει πως αυτός ο ιός ευθύνεται για το 50% των καρκίνων των πρωκτογεννητικών περιοχών (κόλπου, αιδοίου, πέους), αλλά και για το 25% - 30% των καρκίνων της στοματοφαρυγγικής περιοχής, που αφορούν εξίσου τα δύο φύλα.
Ο ιός μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, και επομένως για την πρόληψη της μετάδοσης θα πρέπει να προστατεύονται και οι άνδρες και οι γυναίκες.
Επιπλέον το εμβόλιο προστατεύει και από τους τύπους 6 και 11 του HPV, που δημιουργούν τα κονδυλώματα, τα οποία ευθύνονται για 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις ανδρών σε δερματολόγο.
Σύμφωνα με τον Γερμανό καθηγητή, ο εμβολιασμός των ανδρών δεν θα χρειαζόταν μόνο στην περίπτωση που εμβολιαζόταν το 60% του γυναικείου πληθυσμού της Γης, κάτι που θα σήμαινε ανοσοποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό όμως, προσθέτει, θεωρείται προς το παρόν ουτοπικό. (ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: