7.11.09

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΣΕΞ ΕΩΣ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Αναζητούν το σεξ έως τα βαθιά γεράματα...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ (ethnos.gr, 10/10/1008)
Εντονη σεξουαλική επιθυμία έχουν οι άνδρες ηλικίας 60 έως 80 ετών.
Οι μισοί δηλώνουν ότι νιώθουν σχεδόν καθημερινά την επιθυμία να συνευρεθούν με τη σύντροφό τους, αλλά το κατορθώνουν έως πέντε φορές τον μήνα. Η ερωτική ζωή των ανδρών μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τα βαθιά τους γεράματα, αρκεί να μην τους απασχολούν οργανικά προβλήματα, όπως χοληστερίνη, στεφανιαία νόσος και υπέρταση, τα οποία σχετίζονται άμεσα κυρίως με τη διαταραχή της στύσης.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από μελέτη για τη σεξουαλική ζωή του άνδρα στην τρίτη ηλικία, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Η μελέτη βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν 1.200 άνδρες ηλικίας 60 έως 80 ετών στη συμβουλευτική γραμμή σεξουαλικής υγείας του Ινστιτούτου
Ενας στους δύο άνδρες δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει σεξουαλικές επαφές πάνω από 15 με 20 φορές τον μήνα. Παρ όλα αυτά, η συχνότητα των επαφών δεν είναι αντίστοιχη της επιθυμίας, καθώς το 61% έχουν σεξουαλικές επαφές μία με πέντε φορές σε μηνιαία βάση.
Το 67% των ανδρών που κάλεσαν τη συμβουλευτική γραμμή δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν στυτική δυσλειτουργία, η οποία αφορά δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης στύσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Το 9% των ανδρών είχαν πρόωρη εκσπερμάτιση και το 4% ανεσταλμένη εκσπερμάτιση, δηλαδή δυσκολία στο να φτάσουν στο τέλος της σεξουαλικής διαδρομής και να εκσπερματίσουν. Το 4% είχαν νόσο του Peyronie (κάμψη του πέους), το 6% στυτική δυσλειτουργία και πρόωρη εκσπερμάτιση και το 4% παλίνδρομη εκσπερμάτιση (το σπέρμα καταλήγει στο εσωτερικό της ουροδόχου κύστης).
Ενα σημαντικό ποσοστό ανδρών με σεξουαλικό πρόβλημα, με κυρίαρχο τη διαταραχή στύσης, αντιμετωπίζουν κάποιο οργανικό νόσημα, το οποίο συχνά προκαλεί και το στυτικό πρόβλημα. Η οργανικής αιτιολογίας στυτική δυσλειτουργία διακρίνεται σε αγγειακή, νευρογενή, ορμονική, ανατομική, οφειλόμενη σε φάρμακα και ουσίες.
Οσον αφορά τις προσδοκίες που έχουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας για τη θεραπεία του σεξουαλικού προβλήματος, το 14% πιστεύουν ότι ο ειδικός μπορεί να τους βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.
Το 23% σκέφτονται να επισκεφτούν έναν ειδικό και από αυτούς το 17% τελικά το αποφασίζουν και διεκδικούν λύση.
Τα ποσοστά αυτά είναι αρκετά χαμηλά και φανερώνουν τη δυσκολία των ατόμων αυτής της ηλικίας να ζητήσουν βοήθεια για το σεξουαλικό τους πρόβλημα, καθώς ακόμη και σήμερα η σεξουαλική διεκδίκηση σε μεγαλύτερη ηλικία αποτελεί θέμα ταμπού.

2 σχόλια:

Tales from the other side of town είπε...

Χαίρομαι πολύ που ενα γκέι μπλογκ έχει δώσει πολλές φορές χώρο σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία erva.

erva_cidreira είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι οι ελάχιστες σχετικές ειδήσεις ή έρευνες αναφέρονται συνήθως στους ετεροφυλόφιλους ηλικιωμένους άνδρες, κι εμείς χρειάζεται να κάνουμε τις σχετικές αναγωγές.

Δες, για παράδειγμα, την παραπάνω μελέτη, που δεν μπαίνει καν στον κόπο να κάνει τη σχετική διευκρίνιση. Άνδρες και ετεροφυλόφιλοι άνδρες θεωρούνται αξιωματικά ως συνώνυμα.