16.9.09

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2009 (2)

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΜΑΤΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ
O Aαρών είναι ένας κρεοπώλης της υπερορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας στην Iερουσαλήμ, παντρεμένος με τη Pίβκα και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Όταν συναντά τον Eζρί, έναν γοητευτικό φοιτητή, τον ερωτεύεται κι αρχίζει να παραμελεί την οικογένειά του και τις υποχρεώσεις του στην κοινότητα. Oι ενοχές, οι πιέσεις και οι εξαναγκασμοί της κοινότητας σύντομα θα τον επηρεάσουν και θα τον οδηγήσουν σε μία σημαντική για τη ζωή του απόφαση.
Σκηνοθεσία: Haim Tabakman

ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΓΟΥΝΤΣΤΟΚ
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, περιγράφει την αληθινή ιστορία του Eλιοτ Τίμπερ, ενός διακοσμητή από το Γκρίνουιτς Βίλατζ του οποίου οι γονείς ήταν ιδιοκτήτες ενός μικρού πανδοχείου και κατείχαν επίσης τη μοναδική άδεια διεξαγωγής φεστιβάλ στην κωμόπολη Μπέθελ της Νέας Υόρκης, η οποία βρισκόταν σχεδόν δίπλα στην περιοχή Γούντστοκ. Ολα τα κτίρια και οι εκτάσεις της οικογένειας προσφέρθηκαν εθελοντικά στους οργανωτές του φεστιβάλ και χρησιμοποιήθηκαν σαν αρχηγείο του γεγονότος που όλοι πίστευαν πως θα άλλαζε τον κόσμο τότε. Ο Ανγκ Λι εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά με την ποικιλία της θεματολογίας των ταινιών του.
Σκηνοθεσία: Ang Lee
.
FAME
Βασισμένο στο κλασικό κινηματογραφικό μιούζικαλ που έγραψε ιστορία και την τηλεοπτική σειρά που ακολούθησε, αυτή είναι μία σύγχρονη εκδοχή των ιστοριών που λαμβάνουν χώρα στην Ακαδημία Τεχνών της Νέας Υόρκης, με ήρωες νέα ταλαντούχα παιδιά που έχουν ως στόχο τους να πετύχουν στον χώρο της βιομηχανίας του θεάματος. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο αφού όπως όλοι θυμόμαστε «η φήμη κοστίζει κι εδώ θ' αρχίσετε να πληρώνετε - με ιδρώτα!
Σκηνοθεσία: Kevin Tancharoen

ΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ
O Χάρι Κέιν, είναι ένας τυφλός συγγραφέας, ο οποίος φτάνει σε μία στιγμή της ζωής του που πρέπει να επουλώσει πληγές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί πριν από 14 χρόνια, όταν ήταν γνωστός με το πραγματικό του όνομα και σκηνοθετούσε την τελευταία του ταινία. Αυτή είναι απλώς η αφορμή για να ξετυλιχθεί ένας ακόμα υπέροχος και λεπτοδουλεμένος καμβάς από τον Ισπανό μάγο της κάμερας ο οποίος συνεργάζεται και πάλι με την αγαπημένη του Πενέλοπε, προσφέροντας ένα ακόμα (δικό του) σενάριο που απαιτεί την απόλυτη προσήλωση του θεατή. Ταυτόχρονα ολοκληρώνει ένα γράμμα αγάπης προς τον ίδιο τον κινηματογράφο, τοποθετώντας στην καρδιά της ιστορίας του μια ταινία-μέσα-στην-ταινία που μοιράζεται πολλές ομοιότητες με τις «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης». Θρασύς, μεγαλομανής και υπέροχα σινεφίλ, συνεχίζει να είναι ο Πέδρο που λατρεύουμε.
Σκηνοθεσία: Pedro Almodovar

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gay θεματικές έχουν στις Νύχτες Πρεμιέρας και ta

Le rois de evasion (πανόραμα)
Funeral parade of roses
+
Flaming Creatures (Cult)
Telstar (μουσική και φιλμ)

επίσης παίζονται τα uber camp
johnie guitar
και
η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά.

erva_cidreira είπε...

Ακολουθεί σύντομα το νο 3.
Σ' ευχαριστώ.