2.8.09

ΜΑΚΕΛΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
Εκατοντάδες αστυνομικοί αναζητούν σε ολόκληρο το Τελ Αβίβ τον ένοπλο που το Σάββατο βράδυ εισέβαλε σε γκέι κλαμπ και άνοιξε τυφλά πυρ, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα ένδεκα. Από τους τραυματίες, τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δύο νεκροί ήταν μία κοπέλα 17 ετών και ένας άνδρας 24 ετών.
Ο δράστης μπήκε στο κλαμπ, το οποίο απευθύνεται σε νεαρό κοινό, φορώντας μάσκα, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Κρύβοντας έπειτα το όπλο του, διέφυγε πεζός στους γεμάτους κόσμο δρόμους του Τελ Αβίβ.
Ο Νιτζάν Χόροβιτς, ο μοναδικός ανοικτά ομοφυλόφιλος πολιτικός στο Ισραήλ, χαρακτήρισε την επίθεση «έγκλημα μίσους» και «πράξη τυφλής βίας εναντίον αθώων νέων», ενώ το υπερ-ορθόδοξο κόμμα Σας σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση του Σαββάτου.
Η αστυνομία χτένισε την πόλη την Κυριακή, σχεδόν από πόρτα σε πόρτα, προσπαθώντας να βρει ίχνη του δράστη, ενώ αυθόρμητες «πορείες πένθους» σχηματίστηκαν στο Τελ Αβίβ. Η πόλη θεωρείται από τις πλέον φιλικές προς ομοφυλόφιλους στη Μέση Ανατολή. (in.gr, 2/8/2009)

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν έχω λόγια να πω. Κρίμα

gay super hero είπε...

:-(

Ephemeron είπε...

Η γκεϊ κοινοτητα του Ισραηλ εχει συγκλονιστει...
Δεν ειναι κανεις σιγουρος ακομα για το ποιος ειναι ο δραστης, αλλα συμφωνα με αρθρο της Los Angeles Times πολλοι διαδηλωτες στο Tel Aviv κατηγορησαν την Shas, (Ultra-Orthodox Jews) η οποια εχει προσπαθησει μεσω του κοινοβουλιου να μπλοκαρει ολα τα δικαιωματα των γκεϊ στο Ισραηλ.
Μεταξυ των πλακατ στη διαδηλωση μπορουσε κανεις να διαβασει και το παρακατω (απευθυνομενο στους Ultra-Orthodox Jews) "THEIR BLOOD IS ON YOUR HANDS"
(Μην ξεχναμε οτι ενας Ultra-Orthodox Jew μαχαιρωσε τρια ατομα που παρελαυναν κατα τη διαρκεια του gay pride το 2005 και καταδικαστηκε με 12 χρονια φυλακη)

Greekstories είπε...

Δεν με παραξενευει οτι εκει ακριβως εγινε αυτο το τραγικο γεγονος...

Tales from the other side of town είπε...

Όσο παιρνάει η ώρα και μπαίνουν περισσότερες φωτογραφίες στο διαδίκτυο τόσο συνειδητοποιεί κανείς το μέγεθος της τραγωδίας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι δύο που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, να τα καταφέρουν...

Rainbow Knight είπε...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Επίσης όλες οι πηγές έχουν ένα θέμα με τους 2 νεκρούς.

Rainbow Knight είπε...

Ειλικρινά δεν έχω σχόλια!