3.8.09

ΜΑΚΕΛΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 3

.
Θέμα υψίστης σημασίας η αιματηρή επίθεση στο Τελ Αβίβ
ΑΠΕ, 03/08/2009
Η έρευνα σχετικά με την δολοφονία δύο ανθρώπων σε κέντρο όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Τελ Αβίβ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ισραηλινή αστυνομία.
Η έρευνα σχετικά με την δολοφονία δύο ανθρώπων σε κέντρο όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στο Τελ Αβίβ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ισραηλινή αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Παρότι η αστυνομία έχει επιβάλει τη μη δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν στην έρευνα, θεωρείται ότι κινείται σε δύο άξονες: ο δράστης της αιματηρής επίθεσης να προέβη σε αυτήν υποκινούμενος από το μίσος του προς τους ομοφυλόφιλους ή να άνοιξε πυρ από εκδίκηση για μία ερωτική σχέση που έληξε.
Ο ένοπλος μασκοφόρος, ντυμένος στα μαύρα, εισέβαλε σε κέντρο του νοτίου Τελ Αβίβ αργά το Σάββατο και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον έντεκα προτού τραπεί σε φυγή.
Η επίθεση προκάλεσε σοκ στο Ισραήλ και τον αποτροπιασμό σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.
Δεκάδες αστυνομικοί, ανάμεσά τους και μέλη μίας ειδικής ομάδας επιφορτισμένης με την εξιχνίαση δύσκολων εγκλημάτων, ασχολούνται με την υπόθεση.
Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του κοινοβουλίου για να συζητηθεί η επίθεση και ο βουλευτής Νιτζάν Χόροβιτς, το μοναδικό μέλος του κοινοβουλίου που δηλώνει ανοικτά ομοφυλόφιλος,, δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Σώμα να χαρακτηρίσει την επίθεση ως τρομοκρατική που είχε στόχο ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: