25.5.09

CITY OF BORDERS - ALL MY LIFE

City Of Borders (Yun Jong Suh, USA, 2009, 77')
Στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, έρχοντας σε αντιπαράθεση με γενιές από ρατσισμό, βία και καταπίεση, υπάρχει ένα σύμβολο ενότητας: το γκέι μπαρ Shushan. Το City Of Borders εισβάλει μέσα σε αυτό το υπόγειο, ζωντανό καταφύγιο στα σύνορα μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Άγιας Πόλης, όπου άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκευτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικών προσανατολισμών μαζεύονται κάτω από μια στέγη για να βρουν την αποδοχή και να δημιουργήσουν μια κοινότητα μεταξύ ατόμων που υπό άλλων περιστάσεων θα θεωρούσαν ο ένας τον άλλον ως 'εχθρό'.
Με φόντο την κατασκευή του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ με την Παλαιστίνη και τον αγώνα για ένα Pride στην Ιερουσαλήμ, το City Of Borders εξερευνά αυτή την δυνατή ανθεκτική κοινότητα και τον καθημερινό τους αγώνα για αξιοπρέπεια και το δικαίωμα για ύπαρξη. Παρατηρώντας τις ζωές και τους αγώνες των θαμώνων στο Shushan, το City Of Borders τονίζει τον δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων από έθνη που βρίσκονται σε αντιπαράθεση όταν αυτοί βρίσκουν τι έχουν κοινό και αποδέχονται ο ένας τον άλλον και δεν αφήνουν τις διαφορές τους να τους χωρίσουν
.
Image Hosted by ImageShack.us
.
All My Life (Maher Sabry, Egypt, 2008, 119')
Για τον Rami, όλα φαίνονται ότι πάνε από το καλό προς το καλύτερο. Αλλά όταν ο σύντροφος του τον εγκαταλείπει για να παντρευτεί μια γυναίκα και οι καλύτεροί του φίλοι αρχίζουν και απομακρύνονται έρχεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της γκέι ζωής στην Αίγυπτο. Με φόντο τις επιθέσεις και τους διωγμούς κατά των γκέι αντρών και τις περιβόητες συλλήψεις της Queen Boat το 2001 μπαίνει σε μια σειρά από σχέσεις χωρίς αγάπη και αρχίζει και παίρνει την κατηφόρα η ζωή του. Βασισμένο σε αληθινούς χαρακτήρες.

Outview
3rd Athens International Gay & Lesbian Film Festival 25-31/5/2009
25 - 31 MAY 2009
ΤΡΙΑΝΟΝ FILMCENTER
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων, Μετρό Βικτώρια, τηλ: 210 8215469

Δεν υπάρχουν σχόλια: