9.4.09

ΣΑΜΟΑ. ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΑΙΝΙΑ "MILK"

Image Hosted by ImageShack.us
.
Λογοκρίθηκε το «Milk» στη Σαμόα
Ελεύθερος Τύπος, 09.04.09
Στη νήσο Σαμόα του νότιου Ειρηνικού η λογοκρισία «έκοψε» την ταινία «Milk», η οποία είναι βασισμένη στη ζωή του υπέρμαχου των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, Χάρβεϊ Μιλκ, που υποδύεται ο Σον Πεν, ο οποίος για το ρόλο αυτό κέρδισε φέτος το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.
Ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, Λεϊατάουα Νιουάπου Φαάουι, επιβεβαίωσε ότι το συμβούλιο των λογοκριτών απέρριψε αίτηση που είχε κατατεθεί για τη διανομή DVD της ταινίας, αλλά αρνήθηκε να αιτιολογήσει την απόφασή του, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα New Zealand Herald.
Το δημοσίευμα επικαλείται τον Κεν Μοάλα, ένα γνωστό υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ο οποίος δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απαγορευτεί (η ταινία). Βασικά, είναι ένα ντοκιμαντέρ, που περιγράφει την προσπάθεια ενός ανθρώπου να κατακτήσει κάτι, για το οποίο οι περισσότεροι μεροληπτούν».

Gay visitors will find it refreshing that gender views are flexible in Polynesia, and especially in the Samoan islands. Unlike in more homophobic Fiji, queerness is a widely accepted part of Samoan culture, and Western gay men are often cruised, not just by transgender locals but also by officially straight men. Nevertheless, local culture tends toward traditionalism. (outtraveler.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: