14.3.09

Η ΜΠΑΤΓΟΥΜΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ, ΩΣ ΛΕΣΒΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Η νέα ηρωίδα του Γκόθαμ Σίτι προκαλεί συζητήσεις
H Μπατγούμαν επιστρέφει, ως λεσβία

ΠΟΛΙΤΗΣ - 23/02/2009
To 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην Γκόθαμ Σίτι για να ξορκίσει τις φήμες περί ομοφυλοφιλικών τάσεων του Μπάτμαν. Σε καιρούς, βλέπετε, μακαρθισμού και αυστηρών ηθών, η ανεξήγητα στενή σχέση του σκοτεινού ήρωα με τον φίλο του, Ρόμπιν, προκαλούσε ειρωνικά σχόλια στους αναγνώστες του κόμικ. Τότε, η Μπατγούμαν -κατά κόσμον, Κάθριν Κέιν- εμφανίστηκε ως αντικείμενο του πόθου του Μπάτμαν. Οι κακές πωλήσεις όμως του περιοδικού, που ακολούθησαν, οδήγησαν στο "κόψιμο" του χαρακτήρα. Τώρα, μισό αιώνα μετά, η Γυναίκα-Νυχτερίδα επιστρέφει στην Γκόθαμ Σίτι και, με τα ήθη να είναι πια πιο απελευθερωμένα, οι δημιουργοί της τής έδωσαν το χαρακτήρα μιας λεσβίας Εβραίας, φιλοδοξώντας να κερδίσουν αναγνώστες στο νεανικό κοινό. Η επανεμφάνισή της -μετά από μια σύντομη επιστροφή, το 2006- θα γίνει αρχικά σε δώδεκα τεύχη του κόμικ που θα κυκλοφορήσουν μες στη χρονιά, στα οποία θα αναλάβει να βοηθήσει τον πάμπλουτο Μπρους Γουέιν στον αγώνα κατά των εγκληματικών στοιχείων της πόλης. "Ναι, είναι λεσβία. Είναι επίσης και κοκκινομάλλα. Πρόκειται απλώς για ένα στοιχείο του χαρακτήρα της. Εάν ενοχλήσει κάποιους ανθρώπους είναι δικό τους το πρόβλημα. Όχι δικό μου", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σεναριογράφος της DC Comics, Γκρεκ Ρούκα. Μέχρι στιγμής, οι σεξουαλικές προτιμήσεις της Μπατγούμαν έχουν συγκεντρώσει πολλές κριτικές, αρνητικές και θετικές. Σύμφωνα με το Associated Press, η γυναίκα-νυχτερίδα θα είναι η δημοφιλέστερη γκέι ηρωίδα στις σελίδες της DC Comics. Μένει να δούμε πώς θα το υποδεχτεί, στις πωλήσεις, το κοινό.

2 σχόλια:

Ναυτίλος είπε...

Ενδιαφέρον θέμα ανοίγεις τώρα.

Ομολογώ πως ποτέ δεν κατάλαβα την σεξολογία στα αμερικάνικα κομιξ υπερηρώων. Από την μιά, όλοι οι άνδρες, αφάνταστα αρρενωποί, γυμνασμένοι, ενδεδυμένοι με άκρως σεξουαλική ενδυμασία, όμως με flat καβάλους που δηλώνουν είτε πλήρη απουσία ανδρικού μορίου, είτε μικροτσουτσουνισμό. Από την άλλη, οι γυναίκες, με υπερπληθωρικά στήθη, τσιγκούνικες και αποκαλυπτικότατες ενδυμασίες τύπου μαγιό-κολύμβησης με διχτυωτό καλσόν. Και φυσικά, αυτό που ανέφερες, την εμφάνιση μετά από ένα διάστημα, πολλών «συντρόφων» του αντίθετου φύλου, από φόβο πως οι αντροπαρέα, χωρίς το γυναικείο φύλο, είναι αυτομάτως πουστροπαρέα...

Περίεργοι οι αμερικάνοι και η σεξουαλική οπτική τους. Μόλις τα τελευταία χρόνια, διακρίνω μια σεξουαλοποιηση των αρσενικών ηρώων, όπου, κάπως, φουσκώνει λίγο το μαγιό στον καβάλο, σιγουρεύοντας μας για το φύλο τους.

Άντε, μετά τις λεσβίες, και δω και τον/την πρώτο/η τρανς ήρωα/ηρωίδα.

;-P

stassa είπε...

Έχει εδώ μπόλικους:

http://www.tgfa.org/comics/comics.htm