14.2.09

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ 4

Image Hosted by ImageShack.us
.
ΣΤΡΕΛΛΑ
μια ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα
Υπόθεση: O Γιώργος αποφυλακίζεται μετά από 15 χρόνια εγκλεισμού για ένα φόνο που ομολόγησε ότι διέπραξε στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Είναι 48 ετών και αποφασισμένος να κάνει μία καινούρια αρχή στην Αθήνα, μία πόλη άγνωστη γι' αυτόν. Οι άμεσοι στόχοι του: να πουλήσει το πατρικό του σπίτι και να βρει το γιο του, Λεωνίδα, του οποίου τα ίχνη έχει χάσει από τη μέρα της καταδίκης του. Το βράδυ της αποφυλάκισής του διανυκτερεύει σ' ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Ομόνοια. Εκεί γνωρίζει τη Στρέλλα, μία όμορφη νεαρή πόρνη τρανσέξουαλ. Στη νέα του ζωή όλα επιτρέπονται κι έτσι αποφασίζει να περάσει το βράδυ μαζί της. Η ιδιόμορφη ομορφιά της, η λαχτάρα της για ζωή και το κυνικό της χιούμορ τον γοητεύουν. Λίγες μέρες μετά θα την ξανασυναντήσει και δε θα αργήσουν να μείνουν μαζί.
Ωστόσο οι λογαριασμοί του Γιώργου με το παρελθόν είναι ακόμα ανοιχτοί.
Μία άλλη «φυλακή» τον περιμένει. Μαζί με τη Στρέλλα θα πρέπει να βρουν τον δρόμο προς την έξοδο.

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Eίχα δει την προηγούμενη ταινία του "Αληθινή Ζωή". Δεν πρόκειται να ξανακάνω το ίδιο λάθος. Από τα πιο απαράδεκτα κινηματογραφικά προϊόντα που είχα ποτέ την ατυχία να παρακολουθήσω.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω οτι η "αληθινη ζωη" δεν ηταν τοσο πετυχημενη ταινια, ωστοσο θα σε συμβουλευα να μην βιαστεις να κρινεις εκ των προτερων τη στρελλα.

προκειται για μια καταπληκτικη και τολμηρη ταινια με εξαιρετικο σεναριο και ερμηνειες. την προηγουμενη εβδομαδα πραγματικα αποθεωθηκε στο βερολινο οπου εκανε πρεμιερα κι αυτο οχι μονο απο τους ελληνες, αλλα και απο τους ξενους κριτικους. δεν ειναι τυχαιο οτι ολες οι προβολες της ηταν sold out.

wait and see :)