17.9.08

ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Image Hosted by ImageShack.us
Manuel Delgado (Ισπανία)
.
ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Οι ενοχλήσεις στα γεννητικά όργανα είναι μια κατάσταση που οι αιτίες της μπορεί να είναι δύσκολες τόσο να διαγνωστούν όσο και να θεραπευτούν. Επιλέξτε μια από τις παρακάτω καταστάσεις που αφορά καλύτερα την περίπτωσή σας:
.
1- Ενόχληση στους όρχεις (όχι έντονος πόνος) που εκτείνεται στη βάση του πέους, ή/και στο ορθό, ή/και στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΠΟΝΟΥ (ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑ )
Τα συμπτώματα αυτού του συνδρόμου είναι ήπιος πόνος ή ενοχλήσεις κυρίως στη βάση του πέους ή στους όρχεις που μπορεί να επεκτείνονται στην περιοχή του ορθού ή στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών. Η διάρκεια αυτών των ενοχλήσεων μπορεί να είναι λίγοι μήνες ή και περισσότερο. Καμία φορά μπορεί η εκσπερμάτιση να είναι επώδυνη, ενώ μπορεί να υπάρχει και τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης όπως και αίσθημα γενικευμένης κόπωσης. Η αιτία είναι άγνωστη αλλά πολύ συχνά ενοχοποιείται κάποια φλεγμονή του προστάτη αδένα. Συνήθως, πραγματοποείται κάποια καλλιέργεια ούρων ώστε να αποκλειστεί ουρολοίμωξη, ενώ μπορεί να χρειαστεί μάλαξη του προστάτη ώστε να συλλεχθεί προστατικό υγρό και να καλλιεργηθεί. Η μάλαξη γίνεται με τη δακτυλική εξέταση και αν βγει κάποιο υγρό από την ουρήθρα τότε συλλέγεται και στέλνεται προς μικροβιολογική εξέταση.
2- Εντονος πόνος σε έναν από τους όρχεις ο οποίος είναι ξαφνικός και δε σταματάει
ΣΥΣΤΡΟΦΗ ΟΡΧΕΩΣ
Η συστροφή του όρχεως είναι μια επείγουσα κατάσταση στην ουρολογία. Σε αυτή την πάθηση ο όρχις στρέφεται γύρω από τον εαυτό του με αποτέλεσμα να μην αιματώνεται σωστά και αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως υπάρχει το ενδεχόμενο της νέκρωσης του όρχεως. Συνήθως υπάρχει πόνος στον όρχι ο οποίος είναι οξύς, διόγκωση του οσχέου ενώ η ψηλάφηση είναι αδύνατη λόγω του έντονου πόνου. Ρόλο στη διάγνωση παίζει η κλινική εικόνα και το υπερηχογράφημα του οσχέου. Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και πρέπει να γίνει άμεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων (εντός ορισμένων ωρών). Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να γίνει διαφοροδιάγνωση μεταξύ άλλης πάθησης του όρχεως όπως η ορχεοεπιδιδυμίτιδα και σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί και μόνο η υποψία του ιατρού ώστε να χειρουργηθεί ο όρχις και να μην καταστραφεί.
.
(greekurology.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η φαγούρα περνάει πάντως με πλύσιμο, είναι αρχαία γνώση αυτό!