18.9.08

ΕΝΑ ΦΙΛΙ, ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Εξακολουθούσε να κοιτάει όταν ο Μάικλ είπε με μάτια κλειστά:
«Απολύθηκα πριν από τρεις βδομάδες. Ήμουν υπεύθυνος για μια μεγάλη εξαγορά και κάποιος διέρρευσε πληροφορίες και το όλο πράγμα έγινε καπνός. Μου το φόρτωσαν».
«Γιατί;»
Μάτια κλειστά. «Φωτογραφίες μου με ένα άτομο απ’ την άλλη πλευρά. Την άλλη επιχείρηση».
«Τι είδους;»
«Τίποτα χυδαίο. Ένα φιλί. Στα σκαλοπάτια έξω απ’ το σπίτι μου».
«Ναι;»
Ο Μάικλ άνοιξε τα μαύρα μάτια του, τα ανοιγόκλεισε κάμποσες φορές, είχε μακριές βλεφαρίδες, κι έστρεψε το κεφάλι ώστε να κοιτάξει τον Κάσιν.
«Ήταν άντρας».
Ο Κάσιν ήθελε τσιγάρο, η επιθυμία εμφανίστηκε απ’ το πουθενά, έντονη. Δεν είχε περάσει ποτέ απ’ το μυαλό ότι ο Μάικλ ήταν αδερφή. Κάποτε ο Μάικλ είχε αρραβωνιαστεί με μια γιατρίνα. Η Σιμπ τού είχε δείξει μια φωτογραφία από το πάρτι των αρραβώνων, μια αδύνατη ξανθιά γυναίκα με πλακουτσωτή μύτη. Κρατούσε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Είχε κοντά νύχια.
«Ένα φιλί;» είπε.
«Ήμασταν σε μια συνάντηση ως αργά, ως τις έντεκα, συναντηθήκαμε ξανά στο πάρκιν, ήρθε στο σπίτι μου για ένα ποτό».
«Σεξ;»
«Ναι».
«Του είπες πράγματα;»
«Όχι».
«Λοιπόν», είπε ο Κάσιν, «έχω ακούσει χειρότερες μαλακίες».
Ο αδελφός του είχε ξανακλείσει τα μάτια. Είχε βαθιές χαρακιές στα φρύδια. «Αυτοκτόνησε», είπε. «Μια μέρα αφότου τον παράτησε η γυναίκα του παίρνοντας τα τρία παιδιά τους. Ο πατέρας της ήταν δικαστής, ήταν στη νομική μαζί με τον διευθυντή της εταιρείας μου».

Πίτερ Τεμπλ: Τσακισμένη ακτή (Τόπος, 2008)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΤΕΡ ΤΕΜΠΛ
ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΚΤΗ
Μτφρ. Αντώνης Καλοκύρης

Μετά από μια αποτυχημένη επιχείρηση, ο αστυνομικός Τζο Κάσιν επιστρέφει στην ήσυχη ακτή της Αυστραλίας όπου είναι έντονο το στοιχείο των Αβοριγίνων. Η δολοφονία όμως ενός πλούσιου ντόπιου παράγοντα της περιοχής, για την οποία κατηγορούνται νεαροί Αβορίγινες, τον υποχρεώνει να ξεκινήσει τη δική του έρευνα. Μια σκοτεινή πορνογραφία, κοινωνικές διακρίσεις, βρόμικο χρήμα, όλα με φόντο το άγριο, απειλητικό τοπίο της Αυστραλίας.