29.8.08

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Βρετανία: Ομοφυλόφιλοι στις μυστικές υπηρεσίες
Ελεύθερος Τύπος, 18.08.08
Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αποφάσισαν να στρατολογήσουν ομοφυλοφίλους πράκτορες και φέρονται αποφασισμένοι να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να είναι πιο ανοικτό ως προς τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.Η ΜΙ5-που είναι επιφορτισμένη με την εσωτερική ασφάλεια της Βρετανίας-προσέφυγε στις υπηρεσίες μίας οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τη Stonewall, για να διευκολύνει την στρατολόγηση ομοφυλοφίλων στους κλάδους της, τονίζει η οικονομική εφημερίδα.
«Ιστορικά», τη δουλειά του πράκτορα «πάντοτε επιτελείτο από μέλη της διοίκησης, λευκούς κι ετεροφυλόφιλους», που κτυπούν την κάρτα εξόδου καθημερινά στις 16.30, τονίζει από τις στήλες της εφημερίδας ο εκτελεστικός διευθυντής της Stonewall Μπεν Σάμερσκιλ.
Η απόφαση της ΜΙ5 αποδεικνύει πως η κοινωνία «αρχίζει ν’ αλλάζει. Το καθεστώς μετατρέπεται σιγά σιγά σ’ εικόνα κι ομοίωση της κοινωνίας», προσθέτει.
Οι υπηρεσίες αντικατασκοπίας της Βρετανίας έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να διευρύνουν τα πλαίσια της στρατολόγησης στελεχών, κυρίως μέσω του Ιντερνέτ. Αλλά και τον Μάιο του 2007, η περιβόητη ΜΙ6 --υπηρεσίας υπεύθυνης για την εξωτερική ασφάλεια-είχε δημοσιεύσει μάλιστα αγγελίες σ’ εφημερίδα προσφέροντας ‘θέσεις εργασίας’, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: