12.7.08

ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ METAL...

Image Hosted by ImageShack.us
.
Κι αν είμαι Metal...
Ελεύθερος Τύπος, 17.06.08
Ασυμβίβαστος. Σαρωτικός. Εκρηκτικός. Η φωνή του λιώνει μέταλλα. Κι όμως. Σε μια σκληρήροκ σκηνή με άλλα στερεότυπα δεν έκρυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο Rob Halford έκανε outing.Και όλοι τον αγκάλιασαν
O Νοστράδαμος κάνει... βόλτες στο στούντιο των Judas Priest. Πήρε σάρκα και οστά μέσα από τους metal ήχους του πρώτου concept άλμπουμ στην καριέρα της θρυλικής μπάντας. Ο τραγουδιστής Rob Halford με τη βαριά φωνή χαμογελάει από ικανοποίηση. Βγάζει από την ντουλάπα τα leather ρούχα του, φοράει καρφιά και μαύρα γάντια και φουλάρει τη μοτοσικλέτα του για να οργώσει τις σκηνές του κόσμου. Μetal γκάζια! Τα τελευταία χρόνια ο working class metal hero έχει βρει την προσωπική του ηρεμία, την ισορροπία στη ζωή του. Φαίνεται πως η απόφασή του να κάνει outing πριν από αρκετά χρόνια τού βγήκε σε καλό. Οχι μόνο στον ίδιο, αλλά και στους γύρω του.
- Πώς αποφασίσατε να δηλώσετε ανοιχτά τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις;
- Ποτέ δεν έκρυψα ότι ήμουν gay. Ζούσα έτσι σε όλη τη ζωή μου. Το να βγω και να το δηλώσω δημόσια, το έκανα αυθόρμητα. Ηταν δικαίωμά μου. Επειδή όμως είμαι metal τραγουδιστής, η δήλωση έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Δεν θα μπορούσα να το κάνω παλιότερα που έπινα μέχρι θανάτου. Το έκανα όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή. Ενιωσα πραγματικά υπέροχα και ελεύθερος, σαν να αποφυλακίστηκα.
- Φοβηθήκατε καθόλου για το πώς θα αντιδράσουν οι «σκληροί» θαυμαστές σας;
- Δεν με απασχόλησε καθόλου αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, με εξέπληξε ευχάριστα η αντίδραση των θαυμαστών. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο από το metal κόσμο. Εστειλαν το δικό τους μήνυμα και έδειξαν πόσο συμπονετικοί είναι, πόσο νοιάζονται και πόσο κατανοούν το συνάνθρωπό τους. Στην τελική, δεν με ενδιαφέρουν καθόλου πια αυτές οι σκέψεις και τα θέματα. Το μόνο που θέλω είναι να συνεχίσω να τραγουδάω με τους Judas Priest και να φτιάχνουμε μαζί σπουδαία μουσική. Γι’ αυτούς που έχουν πρόβλημα, δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
- Ποια η γνώμη σας για τους gay γάμους;
- Πιστεύω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει στη ζωή του. Να ζήσει τη ζωή του όπως εκείνος επιθυμεί. Αν δεν δημιουργείς πρόβλημα σε κανέναν, γιατί να δημιουργούν πρόβλημα οι άλλοι; Ολα έχουν να κάνουν με το να είσαι δίκαιος. Ολοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις για τα πράγματα, άλλοι συμφωνούν με τους gay γάμους, άλλοι διαφωνούν. Οπως και να ’χει, είναι θέμα προσωπικής επιλογής.
- Moιράζετε το χρόνο σας ανάμεσα στην Αγγλία και την Αριζόνα.
Πού αισθάνεστε πιο άνετα;Δεν παίζει κανένα ρόλο για μένα. Αυτό που μετράει είναι ότι μπορώ να ταξιδεύω στον κόσμο. Για να ’μαι ειλικρινής, ο κόσμος είναι το σπίτι μου.
- Τι γεμίζει τις μπαταρίες σας ενέργεια;
-Το πάθος μου για τη μουσική. Οταν αγαπάς αληθινά αυτό που κάνεις, δεν έχεις να φοβηθείς το παραμικρό.
- Πώς αισθάνεστε ως μέλος των Judas Priest μετά την επανασύνδεση του 2003;
- It’s fantastic really! Εχουμε μοιραστεί μερικές σπουδαίες στιγμές όλοι μαζί και όλα επέστρεψαν στη θέση τους, όπως ήμασταν την εποχή που ξεκινήσαμε την καριέρα μας.
- Το download έχει βλάψει ή ωφελήσει τη μουσική βιομηχανία;
- To νόμιμο download από το Internet είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη μουσική βιομηχανία. Δεν συμφωνώ καθόλου, όμως, όταν γίνεται παράνομη διακίνηση της μουσικής. Οι αληθινοί όμως fans ποτέ δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο γιατί καταλαβαίνουν πως αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση ενός γκρουπ. Οι αληθινοί fans λειτουργούν πάντα με ένα προστατευτικό σύστημα. Είναι αυτοί που θα τρέξουν στα δισκοπωλεία να αγοράσουν αμέσως το άλμπουμ σου. Θέλουν το αυθεντικό και όχι κάποιο φθηνό αντίγραφο. Ευτυχώς, για μας, οι fans που μας στηρίζουν είναι πολλοί.
ΥΓ. Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην Αθήνα, μια φίλη τού έδωσε τη συνταγή του καζάν ντιπί. Εκείνος τρελάθηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: