14.7.08

ΙΤΑΛΙΑ. ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Οι ομοφυλόφιλοι δεν οδηγούν!
Του αφαίρεσαν το δίπλωμα εξαιτίας "διαταραχών της σεξουαλικής του ταυτότητας"
Έθνος, 13/7/2008
Του αφαίρεσαν το δίπλωμα εξαιτίας «διαταραχών της σεξουαλικής του ταυτότητας».
Ο λόγος για έναν νεαρό Ιταλό ομοφυλόφιλο ο οποίος εξαναγκάστηκε να ξαναδώσει εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης όταν αυτό του κατασχέθηκε εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων.
Ο 26χρονος Ιταλός Ντανίλο Τζιουφρίντα δήλωσε στους στρατιωτικούς γιατρούς ότι είναι ομοφυλόφιλος, στη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας για την κατάταξή του στον ιταλικό στρατό.
Εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο ενημέρωσε τον Τζιουφρίντα ότι πρέπει να ξαναδώσει για το δίπλωμα οδήγησης ή να παραδώσει την άδεια του εξαιτίας "διαταραχών της σεξουαλικής του ταυτότητας".
Ο 26χρονος συμφώνησε να ξαναδώσει εξετάσεις, αλλά όταν πέρασε του έδωσαν ένα δίπλωμα που ίσχυε για μόνο ένα χρόνο και όχι για δέκα, όπως γίνεται συνήθως με την αιτιολογία ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Ο νεαρός κατέφυγε στη δικαιοσύνη η οποία και τον δικαίωσε. Ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε πως η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 100.000 ευρώ στο νεαρό άντρα.
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Κατάνια αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες των υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών δείχνουν "σαφείς σεξουαλικές διακρίσεις" εναντίον του Τζιουφρίντα και είναι αντίθετες με τα συνταγματικά του δικαιώματα.
Είναι η πρώτη φορά που το ιταλικό κράτος τιμωρείται για σεξουαλικές διακρίσεις σε βάρος πολίτη και του επιβάλλεται τόσο μεγάλο πρόστιμο.

1 σχόλιο:

Ναυτίλος είπε...

Απίστευτό! Και μάλιστα την Ιταλία. Άλλη μία απόδειξη πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι τέτοιου είδους διακρίσεις να αποτελέσουν –πραγματικά– παρελθόν.

:-/