8.7.08

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕΞ...

Image Hosted by ImageShack.us
.
Το τέλος του δημόσιου σεξ...
Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/06/2008 )
Οι νύχτες στα γκέι μπαρ της Νέας Υόρκης έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος, υποστηρίζει ο Στιβ Γουένσταϊν σε σχετικό ρεπορτάζ του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Village Voice». Την άποψή του ασπάζεται και ο Ντανιέλ Ναρντίτσιο, ο τελευταίος -κατά πολλούς- διοργανωτής αχαλίνωτων γκέι πάρτι που θεωρεί τον εαυτό του κάτι σαν τον βετεράνο της μάχης του να απλώσει τη διαφθορά στις μάζες της μητρόπολης. Οταν την τελευταία πενταετία ο Δήμος της Νέας Υόρκης κυνήγησε και έκλεισε όλα τα σεξ κλαμπ, ο Ναρντίτσιο έγινε κάτι σαν νομάδας. «Αυτά τα πράγματα τελειώνουν διότι οι άνθρωποι, πλέον, δεν τα θέλουν» δήλωσε στη «Village Voice». «Οι Νεοϋρκέζοι είναι κακομαθημένοι, νευρικοί, χωρίς ενδιαφέρον. Αν ήθελαν βρώμικα, ερεθιστικά πάρτι στη Νέα Υόρκη, θα τα είχαν, αλλά δεν θέλουν πια».
Για ορισμένους γκέι ακτιβιστές αυτή η νέα συμπεριφορά μπορεί να σηματοδοτήσει μια υγιή και φυσιολογική πορεία - από τη γενιά γκέι που έπρεπε να αγωνιστεί για το δικαίωμα στα πάρτι σε μια νέα γενιά που αγωνίζεται για το δικαίωμα να παντρευτεί και να υπηρετεί ανοιχτά στον στρατό. Σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ να εκδηλωθείς και οι άνθρωποι το κάνουν από το Γυμνάσιο ή και πιο νωρίς. Αντί να αντιμετωπίζουν την αποξένωση και τις διακρίσεις, μπορούν να ανυπομονούν για γάμο ή για να αναθρέψουν παιδιά. «Δεν νιώθουν τόσο περιθωριοποιημένοι και υπάρχει πολύ λιγότερο μίσος για τον εαυτό τους» λέει ο Ναρντίτσιο. Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ ομολογουμένως δεν είχε ποτέ θετική στάση απέναντι στο δημόσιο σεξ. Τα τρία πιο γνωστά σεξ κλαμπ του Μανχάταν -το El Mirage, το Studio, το Comfort Zone- έκλεισαν. Αν αναρωτιέστε, οι Νεοϋρκέζοι γκέι βρίσκουν και σήμερα τρόπους να κάνουν δημόσιο σεξ. Ενα πρόσφατο τεύχος του ΗΧ καταχώρισε 24 ιδιωτικά κλαμπ. Ομως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις καλές παλιές μέρες, αφού είναι πλέον μια κινητή γιορτή και ακόμα πιο υπόγεια. Το να βάζουν λοιπόν λουκέτο σε κλαμπ όπου οι γκέι μπορούν να κάνουν σεξ, ισχυρίζονται οι ίδιοι, είναι σαν να κλείνουν μπαρ λόγω του ότι οι άνθρωποι μεθούν. Η Νέα Υόρκη μοιάζει να αναστενάζει, έμεινε πίσω σε σχέση με τις άλλες πόλεις στον κόσμο: «Ολοι είναι πιο δραστήριοι σεξουαλικά» παραπονιέται ο Ναρντίτσιο, που πιστεύει ότι ακόμα υπάρχει η επιθυμία για καυτό σεξ είτε σε δημόσιους είτε σε ιδιωτικούς χώρους είτε online. «Ημασταν πρωτοπόροι σε αυτό. Ανταγωνιστήκαμε τους πάντες» υποστηρίζει. «Δεν είναι μόνο το σεξ. Είναι η ερωτική έκφραση. Η περιοχή των σφαγείων στο Τσέλσι ήταν ένα καθημερινό γλέντι, υπήρχαν πόρνες, κλαμπ όπως το Mine Shaft, τα ανοιχτά φορτηγά. Είναι λυπηρό να βλέπεις όλα αυτά να χάνονται σιγά σιγά. Η Νέα Υόρκη ήταν κάποτε ο προμαχώνας του ελευθέρως κινούμενου σεξ. Τώρα χάθηκε».

1 σχόλιο:

Sandy Cheeks είπε...

"...από τη γενιά γκέι που έπρεπε να αγωνιστεί για το δικαίωμα στα πάρτι σε μια νέα γενιά που αγωνίζεται για το δικαίωμα να παντρευτεί και να υπηρετεί ανοιχτά στον στρατό.
Αυτή η νέα συμπεριφορά μπορεί να σηματοδοτήσει μια υγιή και φυσιολογική πορεία".
Συμφωνώ και δε με νοιάζει τι θα απογίνουν τα μπαρ με live-sex.