5.6.08

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Η θέση του ΛΑΟΣ για το γάμο των ομοφυλοφίλων
Ελεύθερος Τύπος, 04.06.08
Με αφορμή το θέμα της εκτέλεσης πολιτικών γάμων ομοφυλοφίλων από τον Δήμαρχο της Τήλου,διευκρινίζουμε ότι:
Η προσωπική ζωή και το δικαίωμα της επιλογής σεξουαλικού προσανατολισμού είναι αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.
Τα αστικά δικαιώματα αποτελούν βασικό αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα του κάθε νόμιμου κατοίκου της Ελλάδας.
Η λέξη «γάμος» αποτελεί θρησκευτική έννοια και αναφέρεται στο χριστιανικό μυστήριο της ένωσης των δύο φύλων «σε σάρκα μία» (ανδρόγυνο) με σκοπό την οικογένεια.
Ως ορθόδοξοι χριστιανοί επιλέγουμε σαφέστατα τον θρησκευτικό γάμο και ως δημοκράτες πολίτες αποδεχόμαστε τον πολιτικό για όσους, για οποιοδήποτε λόγο, τον επιλέγουν.
Το Σύνταγμα, το Οικογενειακό και το Αστικό Δίκαιο είναι σαφή: Οι ομοφυλόφιλοι δεν δικαιούνται να προβούν σε γαμήλια τελετή ούτε θρησκευτικού, ούτε πολιτικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, η πράξη του Δημάρχου της Τήλου είναι σαφώς παράνομη.
Οι ομοφυλόφιλοι δικαιούνται να συμβιώνουν και να κάνουν μεταξύ τους τις νόμιμες συμβολαιογραφικές συμφωνίες για τα κληρονομικά τους δικαιώματα. Δεν δικαιούνται όμως να υιοθετούν παιδιά γιατί θα τους έδιναν κατά παρέκκλιση πρότυπα, ή να απολαμβάνουν συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων γιατί αυτό θα εξέπιπτε, τελικά, σε τέχνασμα.
Ενδιαφέρεται κανείς για το δικαίωμα των υπαλλήλων του ληξιαρχείου του Δήμου Τήλου να αρνηθούν την πράξη του Δημάρχου τους, να μην καταγράψουν στο ληξιαρχείο το «γάμο ομοφυλοφίλων» που τέλεσε ο Δήμαρχός τους και να μην εκδώσουν «ληξιαρχική πράξη γάμου», επικαλούμενοι το δικαίωμά τους να μην προβαίνουν σε πράξεις που αντιτίθενται είτε στα θρησκευτικά τους πιστεύω είτε στον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και είναι παράνομες;

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

Oι μάσκες έπεσαν. Επιτέλους.

stassa είπε...

"Οι ομοφυλόφιλοι... Δεν δικαιούνται... να υιοθετούν ... γιατί θα τους έδιναν κατά παρέκκλιση πρότυπα, ή να απολαμβάνουν συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων γιατί αυτό θα εξέπιπτε, τελικά, σε τέχνασμα."

Χαίρομαι που ο αντίλογος στηρίζεται σε τέτοια σαθρή λογική. Τί θα πεί "παρέκκλιση;" και πού ορίζεται η ομοφυλοφιλία ως παρέκκλιση κατά κοινή αποδοχή; Σε κάποια αυθεντία της Κοινής Λογικής μήπως; Κάποιο σύγγραμμά της;

Και τα τεχνάσματα της συνταξιοδότησης; Γιατί οι ετεροφυλόφιλοι δεν καταφεύγουν σε τέτοια τεχνάσματα; Μήπως η φράση "λευκός γάμος" αναφέρεται στον γάμο των ομοφυλόφιλων;

...φαλάγγι θα τους πάρουμε αν αυτά είναι όλα τους τα επιχειρήματα. Φαλάγγι!