5.6.08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Συνέντευξη τύπου της ΟΛΚΕ για το γάμο ομοφύλων
«Βαθύτατα πολιτική πράξη», χαρακτήρισε την απόφαση του ιδίου και του συντρόφου του να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλος ενός εκ των δύο ομόφυλων ζευγαριών που παντρεύτηκαν στην Τήλο.
Σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε από την Ομοφυλοφιλική - Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) με αφορμή τις αντιδράσεις, που προκάλεσαν οι δύο γάμοι, εκφράστηκαν συγχαρητήρια στον δήμαρχο Τήλου, Αναστάσιο Αλιφέρη, «για την αποφασιστικότητα, το θάρρος, την αξιοπρέπεια και τη σθεναρή του στάση» και διατυπώθηκαν παράπονα για την «έλλειψη υποστήριξης, σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες προσβάλλονται οι ομοφυλόφιλοι».
Στη συνέντευξη πήραν μέρος, εκ μέρους της ΟΛΚΕ, οι Μάριος Ηλιάκης και Γρηγόρης Βαλιανάτος, και εκ μέρους των ζευγαριών, που τέλεσαν τον πολιτικό γάμο, οι Δημήτρης Τσαμπρούνης και Ευαγγελία Βλάμη. Μίλησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Μάριος Διονέλης από το ραδιοφωνικό σταθμό Στο κόκκινο και Πάνος Λάμπρου από την εβδομαδιαία εφημερίδα Εποχή.
Επισημάνθηκε ότι «η ληξιαρχική πράξη, που εκδόθηκε μετά την τέλεση του πολιτικού γάμου, ισχύει νομικά εφόσον δεν ανακληθεί ή ακυρωθεί», ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ τόνισε ότι «δεν πρέπει να ποινικοποιούνται τα κοινωνικά ζητήματα και, είτε ρητά θα πρέπει να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, είτε να επεκταθεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα άτομα ίδιου φύλου».
Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης χαρακτήρισε το γάμο του με τον σύντροφό του πράξη βαθύτατα πολιτική, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν παρεμβαίνει να μας προστατεύσει, όταν μας προσβάλουν κι έτσι, γνωρίζοντας τη δημοσιότητα που θα έπαιρνε το θέμα, ανοίξαμε διάπλατα τη συζήτηση».
Την εκτίμηση του κ. Τσαμπρούνη συμμερίστηκαν και οι Γρηγόρης Βαλανιάτος και Ευαγγελία Βλάμη, επισημαίνοντας ότι «με τους πολιτικούς γάμους, τέθηκε επί τάπητος η μη αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφύλων ζευγαριών, ως πολιτικό ζήτημα», ενώ ως ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία Σεριανόπουλου υπέδειξαν «βαθειά συντηρητικές κοινωνικές ομάδες».
Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε επίσης, ότι «η πολιτεία θα συρθεί, τελικά, και παρά τη θέλησή της, να λύσει το θέμα», χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις για το δικαίωμα στην υιοθεσία εκ μέρους ομόφυλων ζευγαριών «σε αυτή τη φάση, παραπλανητικές» και χαρακτήρισε τις συζητήσεις με θέμα την ομοφυλοφιλία στα τηλεοπτικά παράθυρα ως «στίγμα για την ελληνική κοινωνία».
Ως «την καλύτερη απάντηση, που αποδεικνύει γιατί ήταν ανάγκη να γίνουν αυτοί οι γάμοι», χαρακτήρισε την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης ο Μ. Διονέλης, ενώ ο Π. Λάμπρου επέκρινε τη στάση εκείνων που εκδηλώνονται επιθετικά έναντι της τέλεσης των πολιτικών γάμων ομοφύλων. «Δεν σοκάρονται από τη βία και τις δολοφονίες κατά ομοφυλοφίλων και λεσβιών, δεν διαμαρτύρονται για τις κοινωνικές διακρίσεις και τον κοινωνικό ρατσισμό», είπε.
(FLASH.GR, 5-6-2007)

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Tώρα ο Σεργιανόπουλος τι σχέση έχει; Μνήσθητί μου κύριε!