8.6.08

ATHENS PRIDE 2008 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
Εν μέσω έντασης το Gay Pride
Ελεύθερος Τύπος, 7/6/2008
Στην πλατεία Κλαθμώνος ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις του τέταρτου Gay Pride Φεστιβάλ.Στη διοργάνωση συμμετείχαν, με περίπτερα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλοι φορείς, ενώ, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5, δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, όταν επιτέθηκαν στην παρέλαση μέλη της Χρυσής Αυγής με γιαούρτια, αυγά και μπουκάλια, μέχρι τελικά να κατασταλούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Με το σύνθημα «Δικαίωμά μας», το τέταρτο Gay Pride Φεστιβάλ διοργανώθηκε παρουσία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών Πρασίνων, Φόλκερ Μπεκ.
.
Δείτε πιέζοντας εδώ:
.
Image Hosted by ImageShack.us
.

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εγινε επιθεση απο μελη της Χρυσης Αυγης;;;Αυτο τωρα το μαθαινω...Μπορουμε να εχουμε φωτογραφικο υλικο απο την επιθεση ή περισσοτερες πληροφοριες;;;

gay super hero είπε...

Δηλαδή πρέπει να μας σπάσουν στο ξύλο οι φασίστες για να ενδιαφερθείτε για το Pride;

Για την ιστορία υπήρξε μόνο η πρόθεση της επίθεσης, γιατί οι αστυνομικοί σταμάτησαν την παρέλαση και ζήτησαν ευγενικά από τους χρυσαυγίτες να αποχωρήσουν, κάτι το οποίο έγινε τελικά. Για συλλήψεις βέβια, ούτε λόγος.

UnKnownX είπε...

Ως ένας εκ των διοργανωτών αναφέρω επ' ακριβώς τι έγινε.

Όταν η πορεία έφτασε στην Πλατεία Ομόνοιας στο ύψος της Γ΄Σεπτεμβρίου , αστυνομικοί με κράνη - πέραν από αυτών που προπορευόντουσαν στην πορεία - προσέγγισαν τους συναδέλφους τους και στάθηκαν μπροστά μαζί τους. Ακολούθως δόθηκε εντολή να σταματήσει η πορεία μέχρι νεωτέρας. Μετά από 10 λεπτά έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες καταδίωξαν τους χρυσαυγήτες στα στενά της της γύρω περιοχής. Μετά από 20 λεπτά αναμονής δίνετε η εντολή να συνεχίσει η πορεία. Όταν η σημαία μπήκε στην Αγίου Κωνσταντίνου ξαφνικά αρχίζει να βρέχει αυγά, αλεύρι και διάφορα άλλα.

Τότε κοίταξα πάνω και είδα βροχή τα αυγά να πέφτουν και 5-6 άτομα (τόσα μέτρησα) από την ταράτσα του κτηρίου να ρίχνουν αντικείμενα και να προσπαθούν να χτυπήσουν τον κόσμο.

Η επίθεση σταμάτησε 2 λεπτά αργότερα και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν τόσο άντρες που το έβαλαν στα πόδια.

Ευτηχώς κανένας δεν έπαθε τίποτα.

Ιωαννίδης Ανδρέας

may είπε...

Σαν πρώτη κίνηση σκοπό είχαν νομίζω το γιαουρτωμα .παντός από εδώ και πέρα θα είναι στα επόμενα pride . από πληροφορίες στο pride μετά την παρέλαση, έκοβαν βόλτες αρκετοί Χ.Α. γύρω στην Κλαυθμώνος .πάντως το ιστορικό της αστυνομίας δείχνει ότι καμία φορά τους αφήνουν να κάνουν κάτι παραπάνω. εκ πρώτης για να ηρεμίσουν.
Αυτόβουλοι αναρχικοί επίσης προστάτευαν τις αδελφές πάλι γύρω από την Κλαυθμώνος μετά την παρέλαση χωρίς και αυτοί να δείξουν κάποιο ενδιαφέρον για την εκδήλωση και να δώσουν το παρόν.
Φώτο εδώ
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=876652

πάντως δεν κατάλαβα γιατί άλλαξε η διαδρομή της πορείας? Πιο επικίνδυνο μου φάνηκε
η καλύτερη ατάκα ήταν της κ.Παολας και πάλι « τι!! Φασαρίες? – Α εγώ κατέβηκα με τακουνιά φέτος»

Ανώνυμος είπε...

Αυτόβουλοι αναρχικοί? Πως λέμε εθελούσια έξοδος? Μα καλά, πόση μαλακία ακόμη χωράει μέσα στα κεφάλια σας? Την επόμενη φορά που θα έρθουν οι φασίστες με την πρόθεση να μας κάνουν σαπούνια καλέστε τους σε Army Party στο Fou ή δεν ξέρω πού αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Αντρέα, θέλεις να μας εξηγήσεις πώς είναι οι "τόσο" άντρες και πώς οι "τόσο" γυναίκες;

Ανώνυμος είπε...

Εγω ημουν κοντα στο αρμα. Η επιθεση κρατησε 1 λεπτο το πολυ. Κανεις δεν φοβηθηκε, ουτε δημιουργηθηκε πανικος. Οι χορευτες κανανε χειρονομιες σαν να λεγαν ριξτε κι αλλο παρακαλω.

Ειχε πολυ κοσμο. Δεν το περιμενα. Και πολλα νεα παιδια. Σε 2-3 χρονια δεν θα εχει να ζηλεψει σε τιποτα τις καλλιτερες ευρωπαικες.

UnKnownX είπε...

Ανώνυμος είπε...

Αντρέα, θέλεις να μας εξηγήσεις πώς είναι οι "τόσο" άντρες και πώς οι "τόσο" γυναίκες;

Όχι μωράκι μου δεν θέλω να σου εξηγήσω τίποτα. Ότι κατάλαβες... κατάλαβες :)