19.6.08

ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 3. Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΠ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ"

Image Hosted by ImageShack.us
Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει*
*(από την ελληνική λαογραφία)
.
(Αναδημοσίευση σχολίων από το buzz )
kensai: Ανεξάρτητα της συμπάθειας ή αντιπάθειας για τους ομοφυλόφιλους, δεκάδες εκατοντάδων Ελλήνων χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «ε ρε πούστη μου» ή «μου έκανε πουστιά» δίχως να αντιλαμβάνονται τις οριακά ρατσιστικές συνέπειες ενός τέτοιου φορτισμένου υβρεολογίου.Φανταστείτε τι θα γίνει αν επεκταθεί η ίδια αυστηρότητα σε κλασικές-παραδοσιακές βρισιές ή εκφράσεις του στυλ «οδηγεί σα γυναίκα» ή «βάλε το καλάθι ρε ανάπηρε!» ή το απλό «είσαι ηλίθιος».Οι φεμινίστριες, οι παραπληγικοί, και τα άτομα με χαμηλό IQ (μιας που με παλιότερο ορισμό της Ψυχολογίας αυτό σημαίνει idiot) θα πρέπει να βγαίνουν έξω απ' τα ρούχα τους. (...)
Καθημερινές εκφράσεις όπως «του πούστη», «τρέχω σαν αράπης», «είσαι ανάπηρος» που είναι εντελώς ΑΘΩΕΣ μέσα σ' ένα ΜΗ συγκεκριμένο πλαίσιο* μπορεί σε λίγα χρόνια να καταντήσουν νομικά επιλήψιμες και ηθικά κατακριτέες. Όπως πολύ σωστά αναφέρει ο xasodikis, δεν θα είναι λίγο γραφική αυτή η υπερβολική «ορθότητα»;
*συγκεκριμένο πλαίσιο εννοώ να πω πούστη έναν ομοφυλόφιλο ή αράπη έναν νέγρο ΘΕΛΩΝΤΑΣ να τον βρίσω, όχι απλά για να εννοήσω αφηρημένα μια ατυχή κατάσταση...
xasodikis: Ε, αν αυτό δεν είναι αποθέωση της πολιτικής ορθότητας, δεν ξέρω τι είναι...

(Αναδημοσίευση του ορισμού της "πολιτικής ορθότητας", υποθέτω σε μετάφραση από τα αγγλικά, από το μπλογκ του
Old Boy)
Alberich: Πολιτικές κινήσεις για τον περιορισμό του λόγου - ό,τι κι αν διατυπώνει αυτός - εν ονόματι δήθεν της προστασίας υπέρτερων αγαθών, είναι ο δούρειος ίππος του νεοσυντηρητικού αποστειρωμένου απολυταρχισμού. (…)
η πολιτική ορθότητα παρασιτεί συγκυριακά πάνω στο ποπ ιδεολογικό εποικοδόμημα μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής, που είναι η χρήση των ανθρώπινων δικαιωμάτων (…) ως γεωστρατηγικό όπλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: