28.5.08

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ...

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2008 θα ξεκινήσει στις 28 Μαΐου η έκθεση «Ιστορία μου, Αμαρτία μου...». Θα φιλοξενηθεί στο χώρο Spilioti Projects (Σοφοκλέους 1) μέχρι τις 12 Ιουνίου και είναι μια οπτική εξιστόρηση της Λεσβιακής, Γκέι, Αμφί & Τρανς (LGBT) ζωής και ακτιβισμού στην Ελλάδα μέσα από ντοκουμέντα, φωτογραφίες και υλικό, όπως αφίσες, εξώφυλλα περιοδικών, φυλλάδια, φλάιερ και άλλα αντικείμενα. Φιλοδοξεί να απεικονίσει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα, αντανακλώντας επίσης την αισθητική της εκάστοτε εποχής. Το υλικό θα συνοδεύεται από προβολή αρχειακών ταινιών από τα ιστορικά Pride της Νέας Υόρκης και άλλων πόλεων, σε μεγάλη οθόνη στο αίθριο, έξω από την γκαλερί. Ενώ το βράδυ των εγκαινίων θα γίνει πάρτι στον ίδιο χώρο. (Ελευθεροτυπία)
.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

3 σχόλια:

erva_cidreira είπε...

Iστορία μου, αμαρτία μου...
ΤΟΥ ΛΥΟ ΚΑΛΟΒΥΡΝΑ - AthensVoice, 22.05.2008

Πώς ζούσαν οι γκέι και οι λεσβίες στην Eλλάδα το ’40 και το ’50; Yπήρχαν γκέι μπαρ το ’60 και το ’70; Yπήρχαν καν γκέι; Πότε έγιναν τα πρώτα βήματα για να βγούμε απ’ τις υπόγες; Tι περιοδικά κυκλοφορούσαν παλιά; Kλεφτές ματιές μέσα από την κλειδαρότρυπα της ιστορίας μας θα δείτε στην έκθεση «Iστορία μου, αμαρτία μου», που οργανώνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Yπερηφάνειας 2008. Πρόκειται για μια οπτική εξιστόρηση της Λεσβιακής, Γκέι, Aμφί & Tρανς ζωής και του ακτιβισμού στην Eλλάδα, μέσα από ντοκουμέντα, φωτογραφίες και υλικό εποχής. H έκθεση αυτή είναι η πρώτη στο είδος της. Σκοπός της είναι να συνθέσει μια εικόνα –όσο αποσπασματική κι αν είναι αυτή– της ιστορίας τής ως επί το πλείστον υπόγειας αλλά καθόλου αμελητέας LGBT κοινότητας στην Eλλάδα, μέσω αρχειακού υλικού και αντικειμένων εποχής. Tα περισσότερα εκθέματα είναι σπάνια ή μοναδικά και έχουν σταχυολογηθεί από διάφορες ιδιωτικές πηγές. Παρότι το Aρχείο των Γυναικών “Δελφύς” περιλαμβάνει σημαντικό υλικό και γίνεται επίσης μια παράλληλη λεσβιακή προσπάθεια, η Eλλάδα δεν διαθέτει ακόμα ένα ολοκληρωμένο αρχείο LGBT. H έκθεση επικεντρώνεται κυρίως σε αφίσες, φλάιερ, παλιές φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα, τα οποία όχι μόνο απεικονίζουν το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα του καιρού τους, αλλά αντανακλούν επίσης την αισθητική της εκάστοτε εποχής. Tο υλικό παρουσιάζει τις πρώτες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις του Pride, τις καμπάνιες κατά του AIDS, έντυπα-ορόσημα όπως το «Kράξιμο», το «Aμφί» και η «Λάβρυς» και άλλα αναμνηστικά. Eπιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνεται προβολή αρχειακών ταινιών από τα ιστορικά Pride της Nέας Yόρκης και άλλων πόλεων, σε μεγάλη οθόνη στο αίθριο, έξω από την γκαλερί. H επιμελήτρια Andrea Gilbert, είναι Νεοϋορκέζα κριτικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων και έχει δική της σελίδα για τα εικαστικά στη δεκαπενθήμερη γκέι εφημερίδα “City Uncovered”.
Spilioti Projects -Bacaro (Σοφοκλέους 1) μέχρι τις 12/6. Tο βράδυ των εγκαινίων, 28 /5, θα γίνει χορευτικό πάρτι στην γκαλερί, από τις 21.00.

George Tsitiridis είπε...

θα το επισκεφτούμε στην κάθοδο μας στην pride.
Μπράβο erva που ενημερώνεις μέσα απο την σελίδα σου τον κόσμο για οτι και αν γίνετε και που εισαι πάντα τόσο ψαγμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ζηλεύω που δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί. Τώρα που αρχίζει κάτι να κινείται στην Ελλάδα βρίσκομαι μακρυά!
geonurse