13.4.08

ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Νέες διατάξεις για την υιοθεσία στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης
flash.gr, 10/4/2008
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του σχεδίου νόμου για τη μεταρρύθμιση στο καθεστώς της υιοθεσίας από την αρμόδια επιτροπή ειδικών επιστημόνων με συντονίστρια την καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών Δήμητρα Παπαδοπούλου-Κλαμαρή και τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, οι νέες ρυθμίσεις «στοχεύουν στην απλούστευση και επίσπευση των διαδικασιών για τις υιοθεσίες στην Ελλάδα με βάση νέες δικαστικές και άλλες εγγυήσεις και σε εναρμόνιση με το καθεστώς υιοθεσίας που ισχύει σε πολλές προηγμένες κοινωνίες του κόσμου».
Μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή, που ήδη έγινε από κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Γκλέτσο οι διατάξεις αυτές (μαζί με άλλες για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου) θα τεθούν υπ' όψιν της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναγκαία νομοτεχνική επεξεργασία. Στη συνέχεια θα προωθηθούν προς συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.
Οι νέες ρυθμίσεις για την υιοθεσία θα ενταχθούν σε ένα ειδικό πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο θα περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην κοινωνία και στο οικογενειακό Δίκαιο, όπως το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης διαζυγίου και η γονική μέριμνα για την επιμέλεια και συνεπιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: