24.3.08

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ... 1

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Οι δήμαρχοι δεν νομοθετούν, εφαρμόζουν τη νομοθεσία»
«Oι δήμαρχοι δεν νομοθετούν, εφαρμόζουν την ελληνική νομοθεσία.Οταν η ελληνική νομοθεσία το επιτρέψει,ουδείς δήμαρχος μπορεί να αρνηθεί να το κάνει».
Αυτό ήταν το σχόλιο του δημάρχου Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αναφορικά με το «πράσινο φως» που έδωσε ο Συνασπισμός σε δημάρχους που πρόσκεινται σε αυτόν, να προχωρήσουν σε τέλεση γάμων ομοφύλων ζευγαριών και στο θέμα των συζητήσεων για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Για το θέμα των γάμων ομοφύλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ από την πλευρά του τόνισε ότι «μια τέτοια απόφαση τοπικών αρχόντων αποτελεί εγκληματική προσβολή και αποϊεροποίηση του ανθρώπινου βίου». Αντίθετα, υπέρ της τέλεσης των γάμων από τους δημάρχους τάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ κ. Α.Καρίτζης.
Στο ίδιο θέμα επανήλθε με δηλώσεις του και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σωτ.Χατζηγάκης, τονίζοντας ότι «η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βλέπει μπροστά»,ενώ πρόσθεσε ότι «αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για τις θέσεις τους στα θέματα αυτά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και όλους τους ιεράρχες,πουμε συναίσθηση κοινωνικής ευαισθησίας αντιμετωπίζουν τις προτάσεις μας». Ο κ. Χατζηγάκης σημείωσε, επίσης αναφερόμενος στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το σύμφωνο, ότι «δεν θα πρέπει η Εκκλησία να δώσει την εντύπωση σε ορισμένους ότι αδιαφορεί για υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα και ότι δεν διατηρεί πάντα ισχυρά τα αισθήματα αγάπης και κατανόησης για όλους τους ανθρώπους».
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 22/3/2008)

2 σχόλια:

breezer είπε...

Τελικά ο Κακλαμάνης τι ζόρι τραβάει δεν μπορώ να καταλάβω. Ας τελειώσει με την εσωτερική του πάλη και ας πάρει μια απόφαση. Την μαλακία πολλοί αγάπησαν, τον μαλάκα κανείς...

George Tsitiridis είπε...

Οι δήμαρχοι δεν νομοθετούν, εφαρμόζουν τη νομοθεσία» είπε ο Κακλαμάνης.. Μπράβο του λοιπόν!! τον παραδέχομαι.
τι λέει η νομοθεσία?? οτι 2 άνθρωποι μπορούν να παντρευτούν. Λέει οτι πρέπει να ειναι αντρας και γυναίκα? Οχι.
Ωραια. Οπότε αν κάποιος πάει στο δημαρχειο πρέπει να τον παντρέψει γιατι σαν δήμαρχος πρέπει να εφαρμόσει την νομοθεσία και οχι να νομοθετίσει.
Ειναι δηλαδη σαν να παραδέχεται οτι θα παντρέυει?