29.3.08

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις στον Τύπο, η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη θέσπιση Σύμφωνου Συμβίωσης που θα έχει μορφή συμβολαιογραφικής πράξης και θα κατοχυρώνει στα δυο συμβαλλόμενα μέρη δικαιώματα ανάλογα με εκείνα που παρέχει ο γάμος. Από αυτή τη ρύθμιση αποκλείονται τα ομόφυλα ζευγάρια. Η σεμνοτυφία καταδικάζει σε μιζέρια ένα κόσμο που εγγίζει το 10% των Ελλήνων πολιτών. Τους αποβάλλει ως καρκίνωμα, ως αδιόρθωτους, από την υγιώς σκεπτόμενη και σεξουαλικώς πράττουσα κοινωνία.
Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η ρατσιστική αυτή διάκριση έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Γνωρίζει επίσης ότι στην Ευρώπη των εταίρων μας, η ελεύθερη συμβίωση ατόμων του ιδίου φύλου είναι κατοχυρωμένη στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Γνωρίζει, τέλος, ότι στη σχέση ανάμεσα σε δύο συναινούντες ενηλίκους, όταν αυτή συντελείται σε ιδιωτικό χώρο, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άσεμνο: είναι πια κοινός τόπος.
Αποδεικνύεται λοιπόν η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά, μοιραίο και άβουλο έρμαιο των συντηρητικών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των μισαλλόδοξων κηρυγμάτων, όπως του αγίου Θεσσαλονίκης Άνθιμου λέγοντος: "Οι ομοφυλόφιλοι διαστρέφουν την ανθρώπινη φύση με ανομολόγητες πράξεις παρά την ανθρώπινη φύση".
"Οι συνθήκες δεν είναι ώριμες", δικαιολογήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης. Υπήρξαν, όμως, ώριμες οι συνθήκες όταν -κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία- δέχτηκαν σε δεξίωση τον Ολλανδό πρέσβη με το άρρενα σύζυγό του!
Και θα υπάρξουν επίσης αναγκαστικά ώριμες, όπως εύστοχα επεσήμανε ο Δ. Παπαδημούλης, στις περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών Ευρωπαίων που ζουν νόμιμα στη χώρα μας, με βάση το "Σύμφωνο Διαβίωσης" των δικών τους χωρών.
Όταν σε κάποιο τέτοιο ομόφυλο ζευγάρι, πεθάνει ο ένας σύντροφος και προκύψει θέμα κληρονομιάς από τον άλλον, τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, παρά να δεχτεί αυτό το δικαίωμα; Μόνο για τους ταλαίπωρους ιθαγενείς δεν ωριμάζουν οι συνθήκες. Αυτοί παραμένουν όμηροι της ψηφοθηρίας, δηλαδή της καθ’ ημάς Ανατολής. Πράγματι, οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Η σεμνοτυφία, που πάει παρέα με τον κοσμοδιορθωτισμό, είναι γνώρισμα ανώριμων, καθυστερημένων κοινωνιών.
Στις χώρες της Μ. Ανατολής, η σεμνοτυφία ακρωτηριάζει τα σεξουαλικά όργανα των κοριτσιών. Πιο ανατολικά, φοράει μπούρκα στις γυναίκες και ανατινάζει αγάλματα του Βούδα. Και επειδή η πληροφορία σήμερα μεταδίδεται με μοναδική ταχύτητα και ευκολία, τούτα τα χαρακτηριστικά μας δεν μένουν κρυφά από τους εταίρους μας, που προσπαθούν να δημιουργήσουν της ευρωπαϊκή κοινωνία της ανοχής.
Πηγή: Αυγή, 21.3.08 (Αναδημοσίευση από το site του Πολύχρωμου Πλανήτη)
.
Τώρα για να καταλάβω: Το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε "σχέση ανάμεσα σε δυο συναινούντες ενηλίκους, όταν αυτή συντελείται σε ιδιωτικό χώρο";
Δηλαδή θα πρέπει να έχουν κλειστά τα πατζούρια;
Σβηστά τα φώτα;
Στο δρόμο να κάνουν ότι είναι απλώς φίλοι;
Για άλλη μια φορά έχουμε και πάλι εδώ τη γνωστή ιστορία της ανοχής προς τους ομοφυλόφιλους αρκεί να μην έχουν δημόσια παρουσία και εικόνα, αρκεί να είναι αόρατοι;
Τελικά μήπως η ΑΥΓΗ θα πρέπει να προσέχει λίγο περισσότερο τι γράφει; Ή τι εννοεί;

5 σχόλια:

gay super hero είπε...

Mάλλον είσαι υπερβολικός. Αυτό που λέει είναι ότι μια σχέση αφορά τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κανέναν άλλο

Ανώνυμος είπε...

Ήρωα, δεν είναι η πρώτη φορά η "Αυγή" κάνει τέτοια "πατάτα". Επίσης, αν κάνεις αναζήτηση στο αρχείο της βάζοντας το λήμμα "γκέι" ή "ομοφυλοφιλία" ή κάτι ανάλογο, θα βρεις πολύ λιγότερες και αραιές καταχωρήσεις απ' ότι σε άλλες εφημερίδες. Τυχαίο; Μπορεί. Επίσης δεν καταλαβαίνω την χρήση της λέξης "άσεμνο" που είναι τονισμένη στο κείμενο με τα bold.

erva_cidreira είπε...

Ακριβώς περί αυτού πρόκειται.
Η ΑΥΓΗ χρόνια τώρα, ανεξάρτητα από τι κάνουν ή λένε ο ΣΥΝ, η νεολαία του, οι νομαρχιακές επιτροπές κλπ, αυτή αποτελεί ένα προπύργιο αριστερού πουριτανισμού.
Και δεν είναι μόνο ότι τα θέματα γκέι ενδιαφέροντος είναι σπάνια, ακόμη κι όταν υπάρχουν συνήθως δεν αναπαράγονται στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, δεν συνοδεύονται από φωτογραφίες και ειδικά ορισμένοι τομείς, όπως π.χ. το βιβλίο, ακολουθούν πολιτική στο θέμα αυτό που θα ζήλευε και ο Ριζοσπάστης.

Να σημειώσω ότι το τμήμα του κειμένου σε bold δεν είναι της εφημερίδας, αλλά δική μου υπογράμμιση.

xomeritis είπε...

Δεν έχει καμία διαφορά με το περίφημο και εξοργιστικό "το τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του είναι δική του δουλειά"

SK είπε...

Εξελίξεις:
"Υπό εξέταση η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια", σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κ. Παπαϊωάννου για τη σύσταση ομάδας εργασίας με σκοπό τη μελέτη όλων των πλευρών της συμβιωτικής σχέσης ατόμων του ίδιου φύλου:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=886051&lngDtrID=244