21.3.08

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΛΕΕΙ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ;

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Ναι» Παπούλια στις πρωτοβουλίες Χατζηγάκη
(Ελευθεροτυπία, 18/3/2008)
Την αποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια έχουν οι νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη, που αφορούν μεταξύ άλλων το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση του αυτόματου διαζυγίου και τον θεσμό της υιοθεσίας.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο αντρών στο προεδρικό μέγαρο ο κ. Χατζηγάκης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα νέα νομοθετήματα που προωθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο Οικογενειακό Δίκαιο. «Προσπαθούμε να κάνουμε μια βελούδινη επανάσταση. Ορισμένα μέτρα κατά την άποψή μου είναι πρωτοποριακά, προοδευτικά, με έντονο τον κοινωνικό χαρακτήρα. Νομίζω ότι η κοινή γνώμη, η ελληνική κοινωνία τα αγκαλιάζει με ανακούφιση, με αγαλλίαση και ικανοποίηση» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά το τέλος της συνάντησης.

2 σχόλια:

Ναυτίλος είπε...

Λυπηρό γεγονός μεν, όχι τόσο σημαντικό δε. Γιατί; Γιατί έχω μεγάλες αμφιβολίες για το κατά πόσον ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την άποψη των γκέι οργανώσεων, και επίσης γιατί –στην Ελλάδα τουλάχιστον– ο πρόεδρος έχει, σχετικά, μειωμένες αρμοδιότητες· περισσότερο με νοιάζει τι γίνεται στην βουλή.

Κώστας είπε...

Πρέπει να επιδιώξουν οι γκέι οργανώσεις να ενημερώσουν και τον πρόεδρο για το ρατσισμό του συμφώνου. Δεν το θεωρώ καθόλου προκλητικό.

Από την άλλη δε νομίζω ότι ο πρόεδρος δε διαβάζει εφημερίδες, ή δε βλέπει ειδήσεις ώστε να μην έχει γνώση της αδικίας του αποκλεισμού ΜΑΣ από το σύμφωνο. Άρα...