10.2.08

ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ATHENS PRIDE

Image Hosted by ImageShack.us
.
Καλόγουστο, εύστοχο - και ελπίζουμε γουρλίδικο – το καινούργιο λογότυπο του ATHENS PRIDE.

7 σχόλια:

gay super hero είπε...

Nice!

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε συ δεν ντρέπονται να κάνουν πάρτυ σε σάουνα για να μαζέψουν λεφτά? για αυτό δεν έχεις να πεις τίποτα?

gay super hero είπε...

Γιατί θα πρέπει να ντρέπονται; Τι θες να βγάλουν δίσκους στις εκκλησίες;

Δεν ξέρω αν τό χεις καταλάβει, αλλά το νόημα του Pride είναι η ερωτική απελευθέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το καινουργιο λογότυπο...

Όσο για το πάρτυ στη σάουνα πρώτη φορά το ακούω...και νομίζω πως κι εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Το φεστιβάλ περηφάνειας θα έπρεπε να διατηρηθεί σε πιο πολιτικό επίπεδο...τουλάχιστον μέχρι να κερδίσει κόσμο.

Και είναι καιρός ίσως λίγο να ξεκαθαρίσουμε με κάποια άτομα που έχουν δει τους γκέι ως πηγή εισοδήματος και δήθεν τους θυμούνται κατά το φεστιβάλ με μοναδικό απώτερο στόχο να διαφημιστούν. Δεν μιλώ για το πάρτυ στη σάουνα από το οποίο ελπίζω τα έσοδα να πάνε για το φεστιβάλ. Μιλώ για συγκεκριμένη κυρία που τις προηγούμενες μέρες είχε γεμίσει την αθήνα με διαφημίσεις για το τσοντοφεστιβάλ της από το οποίο προσπαθεί κάθε χρόνο να βγάλει λεφτά από δήθεν αποενοχοποιημένους λιγούρηδες. Το πρόβλημα ξεκινά όταν η συγκεκριμένη κυρία κάνει την εμφάνισή της και στο πράιντ με κονκαρδούλες και άλλες μαλακιούλες που πουλάει και κάνει πολλούς να πιστεύουν πως το φεστιβάλ περηφάνειας συνδέεται άμεσα με αυτά τα πορνοφεστιβάλ εκμετάλλευσης θυμάτων trafficking.

Ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους πως ορισμένα μαγαζάκια είναι ανεπιθύμητα στο φεστιβάλ φέτος. Αν θέλουν να έρθουν ως άτομα έχει καλώς. Αλλά όχι να καπηλεύονται όλους όσοι κατεβαίνουμε για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή...για να βγάλει η κυρία αυτή και οι παρατρεχάμενοί της ακόμα λίγα λεφτά.

Είμαι οργισμένος γιατί δεν είδα καμία αντίδραση από γκέι ως τώρα για το συγκεκριμένο πορνοφεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν φέτος και ρωσιδές νεαρές χορεύτριες από διπλανά κολόμπαρα. (ασφαλώς θύματα trafficking). Αντιθέτως η ελευθεροτυπία φιλοξένησε ένα ωραιότατο άρθρο που τους ξεφτίλιζε και φυσικά έκανε λόγο πως δεν μπορείς να δηλώνεις φεμινιστής ή οτιδήποτε όταν εκμεταλλεύεσαι την ανθρώπινη φτώχεια και προσπαθείς να περάσεις την σεξουαλική εκμετάλλευση ως trendy. Ας τους απομονώσουμε επιτέλους.

erva_cidreira είπε...

Είναι αλήθεια ότι η πολιτική του ΦεστιβάλΥπερηφάνειας προς τις λοατ επιχειρήσεις εξακολουθεί να είναι ασταθής και ασαφής.
Για παράδειγμα, πώς περάσαμε από την περσινή περήφανη διακήρυξη κατά της εμπορευματοποίησης του πράιντ στην φετινή απροκάλυπτα διαφημιστική πρώτη εκδήλωση είναι απορίας άξιον.
Προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεται επειγόντως να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια συμμετοχής των επιχειρήσεων, αφού κατά τα άλλα αυτές αποτελούν κομμάτι της κοινότητας, έχουν μια αναμφισβήτητη προσφορά και θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη θέση στο πράιντ, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλον τον κόσμο.
Σχετικά με το «πάρτι στη σάουνα» με το οποίο εγκαινιάζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, έχω την εντύπωση ότι είναι μια όχι πολύ ευτυχής ιδέα, μια και στην πράξη αποκλείει τις λεσβίες και τα γκέι ζευγάρια που έχουν μονογαμική σχέση. Επίσης δεν προσδιορίζεται το ποσοστό επί των εσόδων που θα δοθεί στην επιτροπή του Φεστιβάλ. Θα είναι 2%, 50% ή 80%; Φαντάζομαι ότι μια διευκρίνιση θα βοηθούσε να βελτιωθεί η τόσο αναγκαία διαφάνεια και κατά συνέπεια να εδραιωθεί κλίμα εμπιστοσύνης.
Ακούω ότι σύντομα θα ξεκινήσουν κάποιες ανοιχτές συναντήσεις, που ίσως βοηθήσουν να αυξηθεί η συμμετοχή εθελοντών, να κατατεθούν καινούργιες ιδέες και να ξεπεραστούν χρόνιες δυσπιστίες που μπορεί να οφείλονται σε παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις. Ελπίζω βέβαια να μην περιοριστούν αυτές οι συναντήσεις στο Κέντρο Μεταναστών, αλλά να χρησιμοποιηθεί και η δυνατότητα πανελλαδικής επικοινωνίας που μπορεί να προφέρει η ιστοσελίδα του Athens Pride. (www.athenspride.eu )
Σε κάθε περίπτωση όμως εκτός από τα λόγια θα χρειαστούν συμμετοχή και δουλειά.

Αντώνης είπε...

δεν βρίσκω τόσο τραγικό ένα πάρτυ στη σάουνα, το pride θα είναι πιο εμπορευματοποιημένο σίγουρα αλλά μια ορισμένη εμπορευματοποίηση είναι αναγκαία κατ'εμέ μόνο στο μέτρο που απαιτεί η κάλυψη των απαραίτητων υλικοτεχνικών αναγκών...το κρίσιμο είναι να μη γίνει το pride χώρος διαφήμισης των gay μαγαζιών γιατί τότε χρωματίζεται και πολιτικά, μένει να δούμε...
για το σχόλιο του blue cave θεωρώ απαράδεκτο το ότι εμφανίστηκαν χορεύτριες απο στριπτιτζάδικο σ'ένα υποτιθέμενα queer και αντισυμβατικό φεστιβαλ. α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-ο !
κατα τ'άλλα όμως δεν μπορώ να παραγνωρίσω την όλη προσπάθεια που έχει κάνει η Mαρία Cyber και με το porn και με το gay/les film festival ...

may είπε...

Ψωροπερήφανο το νέο λόγκο /μου φαίνεται για αστειάκι σε πετσέτες της πλαζ και πάλι χαζό θα ήταν. Τελικά δείχνουμε να έχουμε κοινές στρατηγικές με τους χρυσαυγιτες και γι αυτό μας την πέφτουν. Δεν θέλω να είμαι σε μια μεγαλεπήβολοι μειονότητα / το 10% μου αρκεί.