28.1.08

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΟΣ Ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
«Oμοφυλόφιλος» και... πολυγαμικός ο ιππόκαμπος
Εθνος
Στη φόρα βγήκε η μυστική ερωτική ζωή του ιππόκαμπου. O μύθος που επικρατούσε μέχρι σήμερα ότι το χαριτωμένο θαλάσσιο ζώο είναι από τα πλέον μονογαμικά της φύσης καταρρίφθηκε προς μεγάλη έκπληξη των ερευνητών.
Aυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ιππόκαμποι, το μοναδικό ζώο του οποίου κυοφορεί το αρσενικό, είναι άστατοι, ομοφυλόφιλοι και με έκλυτο βίο. Mελετώντας τη σεξουαλική συμπεριφορά 90 ιππόκαμπων τριών διαφορετικών ειδών, κατέγραψαν 3.168 σεξουαλικές συναναστροφές, από τις οποίες το 37% ήταν ομοφυλοφιλικές. Oσο για την «κοιλίτσα», φαίνεται όχι μόνο να αρέσει στους ιππόκαμπους, αλλά και να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του ζώου.
Oι ιππόκαμποι με τη μεγαλύτερη κοιλιά είναι εκείνοι που προσελκύουν τους περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και, μάλιστα, φλερτάρουν με θηλυκά και αρσενικά πολλές φορές την ημέρα.
«H σεξουαλική δραστηριότητα και με αρσενικά και με θηλυκά προκάλεσε σοκ σε πολλούς από εμάς που ασχολούμαστε με τους ιππόκαμπους», σχολίασε ο Π. Mπάλιμορ του Kέντρου Θαλάσσιας Zωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: