5.12.07

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Στοιχεία για το AIDS στην Κύπρο
Sky.gr, 01/12/2007
Παρά το γεγονός ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να διατηρήσει μέχρι στιγμής πολύ χαμηλά τα ποσοστά κρουσμάτων από τον ιό HIV/AIDS, εντούτοις οι κυπριακές Υπηρεσίες Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο ιός υπάρχει και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.
Επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι στην Κύπρο σημειώθηκε πρόσφατα μικρή αύξηση στη διάγνωση περιστατικών με HIV λοίμωξη, η οποία οφείλεται κυρίως στην άφιξη αλλοδαπών και τον επαναπατρισμό Κυπρίων.
Ωστόσο, ανησυχία εκφράζεται και από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού παράγοντες, όπως η διάνοιξη των οδοφραγμάτων και η διακίνηση προς τις ελεύθερες περιοχές, μπορεί να ανατρέψουν την ευνοϊκή εικόνα που επικρατεί.
Το υπουργείο Υγείας διαθέτει ανεπίσημες πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για τεράστια αύξηση στα κατεχόμενα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, τα οποία είναι ο προθάλαμος για τον ιό HIV.
Σήμερα ζουν στην Κύπρο γύρω στα 332 άτομα με HIV λοίμωξη, εκ των οποίων 278 Κύπριοι και 54 αλλοδαποί. Στο μεταξύ, από το 1986 μέχρι σήμερα έχουν διαγνωστεί και καταγραφεί 560 περιστατικά, από τα οποία 294 αφορούν Κύπριους και τα 266 αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στο συνοπτικό επιδημιολογικό δελτίο του εθνικού Προγράμματος για το AIDS, για την περίοδο 1986 μέχρι τον Οκτώβριο του 2007, ανάμεσα στους 332 μόνιμους κατοίκους (Κύπριους και αλλοδαπούς) οι 266 είναι άντρες και οι 66 γυναίκες, δίνοντας αναλογία φύλου τέσσερεις άντρες προς μία γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: