10.11.07

Η LUXURIA, Η ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Και μέχρι να απαντήσει στο προηγούμενο ερώτημά μας η ΓΣΕΕ, λέμε τώρα, ας δούμε πόσο η μεγάλης κυκλοφορίας έγκυρη εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ μπορεί κάποιες φορές να μοιάζει από άποψη δημοσιογραφικού ήθους με τις τηλεοπτικές εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης. Τατιάνα, τρέμε!

ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ …ΚΟΥΜΠΑΡΑ
ΡΩΜΗ. Την αγανάκτηση του εξέφρασε δημοσίως ο γνωστός ιταλός τρανσέξουαλ βουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Βλαντιμίρ Λουξούρια, επειδή ένας καθολικός ιερέας τού απαγόρευσε να γίνει …κουμπάρα στον γάμο της εξαδέλφης του (της). «Αν δεν είσαι ετεροφυλόφιλος, δεν σ’ αφήνουν να γίνεις ούτε παράνυμφος!» δήλωσε εκνευρισμένος ο Βλαντιμίρ που κυκλοφορεί με φουστάνια και γυναικείο μακιγιάζ. Κατηγόρησε την Εκκλησία για ρατσισμό, ενώ ο παπάς της ενορίας όπου θα γίνει ο γάμος είπε ότι ο βουλευτής δεν θα γίνει δεκτός στο μυστήριο όχι λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων αλλά επειδή «δεν πιστεύει στις αξίες της οικογένειας».
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 8/11/2007)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στις εφημερίδες είναι πολλά τα ομοφοβικά κρούσματα, αλλά κατά τη γνώμη μου, για την είδηση αυτή το αδικείτε το Βήμα. Αν ο ίδιος ο παθών κυκλοφορεί σαν γυναίκα γιατί καταγγέλετε την εφημερίδα για έλλειψη ήθους; Στην είδηση αυτή η εφημερίδα δίνει την είδηση της απαγόρευσης και αυτό είναι που έχει σημασία.

Έχω συναντήσει πολλούς παρενδυτικούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους απευθύνονται σαν να είναι γυναίκες.

Yiannis A.

erva_cidreira είπε...

Μα ξαναδιαβάστε,σας παρακαλώ, την είδηση.
Φανταστείτε την στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Δεν ακούτε τα γελάκια; Δεν βλέπετε τα κλεισίματα ματιού και τις χλευαστικές χειρονομίες;
Ασφαλώς η Luxuria ως τρανσέξουαλ, και όχι παρενδυτική, επιθυμεί να της απευθύνονται σε θηλυκό γένος.
Γιατί άραγε ΤΟ ΒΗΜΑ δεν πράττει αυτό το απλό κι αυτονόητο και αντ' αυτού καταφεύγει στις τελίτσες, στα του(της) και σ' εκείνο το ανεκδιήγητο "κυκλοφορεί με φουστάνια και γυναικείο μακιγιάζ" που θα ζήλευε κάθε μεσημεριανάδικο;

Ανώνυμος είπε...

Στα αποσιωπητικά βρίσκεται το κλειδί της ερμηνείας του χλευασμού, στη δήθεν έκπληξη που προκαλεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόσεξα τη λέξη τρανσέξουαλ και θεωρώ μεγάλο το ατόπημα του Βήματος. Aν είναι τρανσέξουαλ ασφαλώς και πρέπει να αναφέρονται σε θηλυκό γένος.

Yiannis A.