1.11.07

ΟΙ ΚΟΥΤΣΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Ο Κάμερον και οι «Λιθουανές λεσβίες»
AFP (Καθημερινή, 31/10/2007)
ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε γκάφα ολκής υπέπεσε την περασμένη εβδομάδα ο ηγέτης των Συντηρητικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, όταν χαριτολογώντας συνέστησε στα μέλη του Συμβουλίου Καλών Τεχνών να περιορίσουν τις επιχορηγήσεις «κουτσών λεσβιών από τη Λιθουανία». Το άκομψο σχόλιο του κ. Κάμερον, το οποίο αποκάλυψε η εφημερίδα Daily Mail την περασμένη Κυριακή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρεσβείας της Λιθουανίας στο Λονδίνο, η οποία κάλεσε τον αρχηγό των Συντηρητικών να δώσει άμεσα εξηγήσεις. Εκπρόσωποι του τελευταίου, πάντως, υποστήριζαν ότι ο κ. Κάμερον ουδέποτε αναφέρθηκε σε «λεσβίες», αλλά σε «κουτσά ζευγάρια χορευτών από τη Λιθουανία» και ότι η επιλογή της εθνικότητας ήταν τυχαία. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον έχει ήδη απολογηθεί εγγράφως για το «ατυχές περιστατικό» στον πρέσβη της Λιθουανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βιγκάουντας Γιουσάκας.
Το Συμβούλιο Καλών Τεχνών της Βρετανίας έχει κατ’ επανάληψη βρεθεί στο στόχαστρο στελεχών του Συντηρητικού κόμματος με την κατηγορία της χρηματοδότησης αμφιβόλου κύρους καλλιτέχνες.
Μομφή στο Συμβούλιο
Ο κ. Κάμερον συναντήθηκε με τα μέλη του Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα στο μουσείο Τέιτ προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την πολιτική των Συντηρητικών για τον πολιτισμό. Θεωρείται βέβαιο ότι το σχόλιο του κ. Κάμερον αποτελούσε μομφή προς τα μέλη του Συμβουλίου Καλών Τεχνών και δεν αποσκοπούσε στην προσβολή του λιθουανικού έθνους. «Εχουμε ήδη εξηγήσει στον κ. Γιουσάκας ότι ο Ντέιβιντ δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τη Λιθουανία και τους πολίτες της», τόνισε χθες εκπρόσωπος του κ. Κάμερον. «Η Βρετανία διατηρεί φιλικές σχέσεις με την χώρα αυτή την οποία ποτέ δεν θέλαμε να προσβάλουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.
.
Τώρα εσείς καταλάβατε ποιά ήταν η προσβολή προς το λιθουανικό έθνος;
Το "κουτσές" ή το "λεσβίες";

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι συντηρητικοί απ'ότι φαίνεται πανευρωπαϊκώς έχουν το ταλέντο να παρασύρονται σε γλωσσικά "ολισθήματα"...ακόμα κι όταν προέρχονται από την Αγγλία. Από την άλλη ο Κάμερον δεν θα μπορούσε να κάνει πιο άστοχη επιλογή χώρας. Η Λιθουανία κατηγορείται από πλήθος οργανώσεων για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η πλειονότητα των μελών του λιθουανικού κοινοβουλίου έχει αρνητική άποψη για τους ομοφυλόφιλους, ενώ η ομοφυλοφοβία θεωρείται πως στηρίζεται ακόμα και θεσμικά στη χώρα.
Η πιο πρόσφατη είδηση είναι η επίθεση με δακρυγόνα που δέχτηκαν τα μέλη που συμμετείχαν στην ετήσια συνεδρίαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην πρωτεύουσα Βίλνιους.
Την είδηση μπορείτε να τη βρείτε εδώ:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7063132.stm

Άρα αντί να ανησυχεί ο μπούλης των Tories αν κουτσές λεσβίες διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις από το Συμβούλιο Καλών Τεχνών της χώρας του, θα έπρεπε ίσως να αναρωτηθεί πως επιτρέπεται σε μια χώρα μέλος τη ευρωπαϊκής ένωσης να συμπεριφέρεται με τόσο απαράδεκτο τρόπο στους πολίτες της.