31.10.07

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΚΕΪ ΙΡΑΝΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Αθήνα, 26.10.07

Ελληνική Δημοκρατία
Υπουργείο Εσωτερικών
Αρχηγείο Ελλ. Αστυνομίας
Κλάδος Ασφάλειας και Τάξης
Διεύθυνση Αλλοδαπών/Τμήμα 3ο
Αρμόδιος Α/Υ Σταυρακάκης Νίκος

Προς: Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα
Κοινοποίηση: Γραφείο Υφυπουργού Εσωτερικών (επισημειωματική 410/23.10.07)
.......................Γραφείο Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. (επισημειωματική 26267/24.10.07)
.......................Προϊσταμένου Κλάδου Α. κ' Τ/ΑΕΑ (επισημειωματική 8896/24.10.07)

Θέμα: Υπήκοος Άλεξ

Σχετ: Το από 23.10.07 Δ.Τ.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, αναφέρουμε σε γνώση σας τα ακόλουθα:
Το αίτημα για χορήγηση ασύλου του εν θέματι απορρίφθηκε οριστικά με απόφαση του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης, αφού έλαβε υπόψη τα στοιχεία του φακέλου, την αίτηση του ενδιαφερομένου και τη γνωμοδότηση της Επιτροπής, η οποία ομόφωνα εξέφρασε τη γνώμη της προς τον κ. Υπουργό για την απόρριψη του αιτήματος αυτού.
Ακολούθως, με νέα αίτησή του ζήτησε την επανεξέταση του αιτήματος ασύλου (εξ υπαρχής εξέταση), κατ' εφαρμογή του άρθρου 5 του Π.Δ. 61/1999, για τους αναφερόμενους σ' αυτήν λόγους.
Ο Γενικός Γραμματέας, υπόψη του οποίου ετέθη η περίπτωσή του, έκρινε ότι τα προσκομισθέντα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται ως νέα και κρίσιμα στην έννοια του άρθρου 5 του ως άνω Π.Δ. προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου το αίτημά του.
Κατόπιν τούτου, εκδόθηκε σχετική διαταγή μας, η οποία του κοινοποιήθηκε την 12.6.07 σχετικά με την εξέλιξη του αιτήματός του.
Ο εν θέματι αλλοδαπός με σχετική αίτησή του, προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας την αναστολή και την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων περί απόρριψης του αιτήματός του για χορήγηση ασύλου. Από το Σ.τ.Ε. εκδόθηκε προσωρινή διατική περί αναστολής της ως άνω απόφασηςς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κατά το μέρος που τάσσεται με αυτή τρίμηνη προθεσμία αναχώρησης του αιτούντα και διέταξε την απόδοση του δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
Το Τμήμα Ασύλου της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής προέβη στην επανέκδοση του εν λόγω δελτίου, το οποίο έχει ανανεωθεί μέχρι την 2.3.2008 και του εξασφαλίζει την νόμιμη διαμονή του στη χώρα, καθώς και πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, εργασία και εκπαίδευση.
Τέλος επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Ν. 2690/99), έχει περαιτέρω το δικαίωμα να υποβάλλει αρμοδίως αίτηση θεραπείας κατά της απορριπτικής απόφασης του Γενικού Γραμματέας επί της αίτησης για επανεξέταση (εξ υπαρχής εξέταση) του αιτήματός του.-

Για την αντιγραφή ......................Ο Διευθυντής
Αθήνα, αυθημερόν

Νικόλαος Σταυρακάκης ...........Κων/νος Κορδάτος
Αστ. Υποδιευθυντής ..................Αστυν. Διευθυντής
.
****************
.
Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2007
Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη
Αρ. Πρωτοκόλ. 5018
Κοινοποίηση Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ)

Θέμα: Επανεξέταση αιτήματος για χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Ιρανό υπήκοο Άλεξ,

Σχετ: Δελτίο Τύπου 23.10.07 της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ).

Κύριε Υφυπουργέ,
Τα αναφερόμενα ως πραγματικά περιστατικά στο ανωτέρω σχετικό-το οποίο σας έχει αποσταλεί-αποτελούν τη βάση για σοβαρή επανεξέταση της περίπτωσης του συγκεκριμένου συνανθρώπου μας.
Η χώρα μας, συνεπής στις διεθνείς συμβάσεις, οφείλει να επανεξετάσει και την περίπτωση αυτή με σοβαρότητα διότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί βασικό μέλημα κάθε ευνομούμενης πολιτείας.
Με την πεποίθηση ότι η ευαισθησία σας για την ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη, είμεθα σίγουροι ότι θα επανεξετάσετε θετικά τη συγκεκριμένη περίπτωση

Φιλικά
Γ. Καρατζαφέρης
Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.
.
(Αναδημοσίευση από το site της ΕΟΚ )

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην τρελλαθούμε εντελώς, κόπτεται για τον gay ιρανό ο Καρατζαφέρης όταν:
1.έχει δηλώσει «Πρώτον: Δεν είμαι Εβραίος. Ας το πει αυτό κι ο πρωθυπουργός. Δεύτερον: Δεν είμαι κομμουνιστής. Ας το πει αυτό κι ο κ. Καραμανλής. Τρίτον: Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Αυτό δεν μπορεί να το πούνε πολλοί» (28/5/2002, Κόρινθος, δημόσια ομιλία) http://el.wikipedia.org/wiki/Γεώργιος_Καρατζαφέρης
2.οι χρυσαυγίτες και οι νεολαίοι του επιτίθενται και μαχαιρώνουν αλλοδαπούς http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=53760632
3. έχει στις τάξεις του βουλευτές όπως Βορίδης (πρόεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ), Γεωργιάδης (συγγραφέας του πονήματος "Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: Ο μύθος καταρρέει") και Πλεύρης (τα σχόλια περιττεύουν)
Δεν πείθει για τις προθέσεις του και δεν κοροϊδεύει κανέναν με τα λαϊκίστικα πυροτεχνήματά του.