18.10.07

ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3304/2005;

Image Hosted by ImageShack.us
.
2.5 Διακρίσεις λόγω γενετήσιου προσανατολισµού
2.5.1 Εκπαίδευση – Κατάρτιση
Πολίτης της ΠΓΔΜ, υπότροφος μεταπτυχιακός φοιτητής του ελληνικού κράτους, κατήγγειλε την διοίκηση τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών για διακριτική συμπεριφορά εις βάρος του, λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού του. Συγκεκριμένα η διοίκηση σε αναφορά του πολίτη για παρενόχληση από τους συμφοιτητές του, έλαβε μέτρα εναντίον του και τον απείλησε με αποβολή ως υπεύθυνο για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του τμήματος.
Από την έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη αποδείχτηκε ότι ορθώς το πανεπιστήμιο έκρινε ότι επρόκειτο για σύγκρουση μεταξύ φοιτητών, με υπόβαθρο προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις μάλλον παρά τον γενετήσιο προσανατολισμό του ενδιαφερομένου. Διαφώνησε όμως με το ενδεχόμενο αποβολής του φοιτητή. Μετά τη παρέμβαση της Αρχής αποσύρθηκε η εισήγηση αποβολής και επιτράπηκε στον ενδιαφερόμενο να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να αποφοιτήσει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, παρά τη σχετική επιχειρηματολογία του ενδιαφερομένου, η υπόθεση αυτή δεν θα ενέπιπτε στο προστατευτικό πεδίο των άρθρων 7 και 8 του Ν. 3304/05, καθώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση καλύπτεται μόνο ως πεδίο από την ειδική προστασία κατά των διακρίσεων λόγω φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής (υπόθεση 2967/2005).
.
(Απόσπασμα από την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη για την εφαρμογή του Νόμου 3304/2005 που αναφέρεται στην μοναδική περίπτωση καταγγελίας που υπήρξε για λόγους "γενετήσιου προσανατολισμού".
Αναδημοσίευση από το site του Πολύχρωμου Πλανήτη)

1 σχόλιο:

amvro είπε...

θα είχαν ενδιαφέρον οι λεπτομέρειες.
πούστης και μακεδόνας, θα πρέπει να ήταν ασυγχώρητο λάθος για το πανεπιστήμιο αθηνών.