28.9.07

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ανθρώπινα προβλήματα (SportDay / Αντώνης Πανούτσος)
20/9/2007
Με τον Γιώργο Χελάκη δεν διαφωνούμε στο ότι ο Συνασπισμός αντιπροσωπεύει μια ομάδα κοινωνικής ευαισθησίας. Διαφωνώ στο ότι ο Συνασπισμός είναι, εκτός από μια ομάδα κοινωνικής ευαισθησίας, και ταξικό όργανο. Οτι εκτός από ομάδα υπεράσπισης των οικονομικά ανίσχυρων, των μεταναστών και ανθρώπων με ιδιαιτερότητες, είναι και κόμμα του εργάτη. Πάμε, λοιπόν, στην προσέγγιση των προβλημάτων των ανθρώπων με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες και αντιγράφω από το http://gaynewsingreek.blogspot.com/.
Κάτω από τον τίτλο «Το απέναντι πεζοδρόμιο. A gay readers digest» εμφανίζεται o Brian από τη μίνι τηλεοπτική σειρά «Queer as Folk» με την εξής φράση: «Οι straight χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που μας μισούν καταπρόσωπο και εκείνους που μας μισούν πίσω από την πλάτη μας». Προσθέτοντας τη δική μου φράση: «Οι gay χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που το κάνουν επειδή τους αρέσει και σε αυτούς που επειδή τον παίρνουν το έχουν κάνει επάγγελμα», παραθέτω απαντήσεις στην ερώτηση τι πιστεύουν για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους, που έγινε σε πολιτικούς από την Ιωάννα Σωτήρχου και την Ντάνι Βέργου στην «Ελευθεροτυπία», όπως και τις απαντήσεις όπως αναδημοσιεύτηκαν στο blog. Η Λιάνα Κανέλλη είπε ότι «γεννήτορες είμαστε εν δυνάμει όλοι. Γονείς, μόνο κρινόμενοι ως τέτοιοι από τα παιδιά μας». Μια απάντηση για το θέμα της υιοθεσίας, αλλά όχι και τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης απαντάει ότι θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί γαμήλιο συμβόλαιο και προτείνει το γαλλικό μοντέλο του PACS, προτρέποντάς μας να το μελετήσουμε. Πράγμα που θα κάνω αύριο πρωί πρωί. Ο Μίμης Ανδρουλάκης το ρίχνει στη χαριτωμενιά. «Ας μας ρωτήσουν και εμάς τους ετεροφυλόφιλους τι καταλάβαμε με τον γάμο». Η Συλβάνα Ράπτη και ο Κωστής Χατζηδάκις λένε «ναι» στον γάμο, αλλά όχι στην υιοθεσία. Και τώρα στην απάντηση της Ρένας Δούρου, που τη θεωρώ το καλύτερο δείγμα γλώσσας του Συνασπισμού. Αφού λέει ότι βασιλεύει ο νόμος της σιωπής στο σχολείο, τον στρατό και την εργασία, η Δούρου προσθέτει ότι «ο νέος ομοφυλόφιλος, η λεσβία και ο/η αμφιφυλόφιλος/η αναγκάζεται να οργανώσει τη ζωή του/της έτσι ώστε η κοινωνική και νομική έχθρα απέναντί του/της να τον/την επηρεάζει όσο γίνεται λιγότερο, με αποτέλεσμα οι μη ετεροφυλόφιλοι να ζουν κρυμμένοι μέσα σε έναν πλασματικό κόσμο, ο οποίος ούτε κοινωνικά κατοχυρώνεται ούτε και νομικά».
Προτρέπω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου όποιον λέει ότι ο Συνασπισμός έχει μια ισχυρή βάση από εργάτες να επαναλάβει αυτή τη φράση. Οχι στο «Baltazar», αλλά σε εργατική καφετέρια του Αγίου Ιερόθεου. Και αν υπάρξει άνθρωπος που να καταλάβει τι θέλει να πει, σημαίνει ότι είναι εργολάβος και νομίζει ότι ακούει αλβανικά. Επίσης, προτρέπω τον Γιώργο Χελάκη στην επόμενη επίσκεψη του στη Σελιάνα να ρωτήσει τι είναι το αντίθετο του «νέος ομοφυλόφιλος». Και αν δεν ακούσει το «γερόπουστας», εγώ να είμαι χότζας.

(Αναδημοσίευση από το SuperSportFM 94,6 )

3 σχόλια:

Homo-Sapiensis είπε...

Hace poco he estado en tu bellisima tierra... Volvere seguro. Un saludo. Ela!. Just few time ago I stay in Greece.. Beatifull...

e-Lawyer είπε...

Πια απάντηση πήρε ο συγκεκριμένος κύριος; Από ποιους;

erva_cidreira είπε...

homo-sapiensis: He dejado en tu blog un regalito griego para ti.

e-lawyer: Μα τι είδους απάντηση να δώσει κάποιος σε έναν αθλητικογράφο που πολιτικολογώντας αυτοαναιρείται τόσες φορές μέσα σε τρεις παραγράφους;
Ας ελπίσουμε παρ' όλα αυτά ότι οι προθέσεις είναι αγαθές.