11.7.07

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΖΙΟΡΤΖΙΟ ΑΡΜΑΝΙ

Image Hosted by ImageShack.us
Giorgio Armani (11/7/1934)
Σχεδιαστής μόδας, Ιταλία

.
«Ενας αθλητής στο γήπεδο είναι το τέλειο αρσενικό. Στις μέρες μας πλέον, όταν ντύνεις αθλητές και ιδίως ποδοσφαιριστές, δεν έχεις ανάγκη από ειδικά τεχνάσματα για να προβάλεις το κορμί τους»

«Φοβάμαι μήπως γελοιοποιηθώ. Φοβάμαι ότι ακόμη και αν θέλω να βγαίνω στο τέλος των ντεφιλέ στην πασαρέλα όντας σε μεγάλη ηλικία... κινδυνεύω να γίνω ρεντίκολο ή να θυμίζω μία γκροτέσκ φιγούρα. Από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να εξακολουθείς να εμφανίζεσαι στην πασαρέλα και να χαιρετάς το κοινό. Δεν μπορείς να στέκεσαι εκεί έξω, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους όμορφους νεαρούς ανθρώπους και να έχεις ασπρισμένα μαλλιά, ρυτίδες να αυλακώνουν όλο σου το πρόσωπο... Και να δείχνεις μεγαλύτερος από ό,τι σε θυμόταν ο κόσμος πριν από έναν χρόνο. Οπότε ξέρω πολύ καλά ότι όταν χρειαστεί θα είμαι έτοιμος να αποσυρθώ μακριά από όλα αυτά, προτού φτάσει η κρίσιμη μέρα»

«Ως την ημέρα που έχασα τον Σέρτζιο (Γκαλεότι), το μοναδικό πράγμα που με ενδιέφερε ήταν να εξαπλώσω την εταιρεία. Μετά τον θάνατό του όμως είπα στον εαυτό μου ότι στο εξής θα ζούσα την κάθε ημέρα λες και επρόκειτο να ήταν η τελευταία της ζωής μου. Πρέπει να σκεφτόμαστε το τώρα και όχι αυτό που θα συμβεί σε 10 χρόνια από αυτή τη στιγμή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: