10.7.07

Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

- Όλες οι πολιτικές και όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι;
Όχι βέβαια, αλλά και αυτοί στην πλειονότητά τους, είτε παίζουν το ρόλο του λαο-δαμαστή, είτε είναι φοβισμένοι, συμβιβασμένοι και υποτακτικοί στα κακώς κείμενα.
Για παράδειγμα, στο ζήτημα της εφαρμογής του Νόμου για γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου,
- Η μεν Ν.Δ. αρνείται την εφαρμογή του αλλά και την θέσπιση κάποιου συμφώνου συμβίωσης, δηλαδή μιας μερικώς κοινωνικής αναγνώρισης και προστασίας, ενώ από κύκλους της διαρρέει ότι θα προωθήσει το κατάπτυστο από τους γάλλους ομοφυλόφιλους Γαλλικό μοντέλο PACS.
- Το ΠΑΣΟΚ, στέλνει το αίτημα για γάμο στις καλένδες μέσω του «διαλόγου με το λαό». Συγχρόνως αναδεικνύει ως αίτημα ένα κοινό για ομοφυλόφιλους και ετεροφυλόφιλους Σχέδιο Συμβίωσης με υποβαθμισμένο και προσβλητικό για τους συμβαλλόμενους περιεχόμενο –Σχέδιο που καμιά οργάνωση ετεροφυλόφιλων ποτέ δεν έθεσε-, το οποίο συν τοις άλλοις αποκλείει τους αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας!
- Ο Συνασπισμός μέσω του στόματος του προέδρου του κ. Αλαβάνου, στο ερώτημα γιατί προωθεί ένα –απροσδιόριστο- Σύμφωνο Συμβίωσης και όχι το Γάμο, γενικολογεί και δεν διευκρινίζει, αλλά ούτε προχωρά στη γραπτή διατύπωση της άποψής του περί Συμφώνου Συμβίωσης.
- Το ΚΚΕ απαξιεί κάθε συμμετοχή σε ένα τέτοιο διάλογο.
- Ο ΛΑΟΣ δηλώνει δια του προέδρου του αισθήματα κατανόησης (sic!), όχι όμως ως κόμμα.
- Τέλος, από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, το μεν ΣΕΚ είναι θετικό, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ταλαντεύονται μεταξύ Γάμου και ενός απροσδιόριστου Συμφώνου Συμβίωσης.

(Απόσπασμα από την εισήγηση του Ν. Χατζητρύφωνα: Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση πιέζοντας εδώ:
το μπρίκι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι όλοι ίσα κι όμοια. Φυσικά αυτά που γράφονται για ΝΔ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ ισχύουν, όμως στον μεν ΠΑΣΟΚ η τωρινή του ηγετική ομάδα παλεύει να προωθήσει το Σχέδιο Συμβίωσης καθώς η πλειοψηφία του κόμματος θα συμφωνήσω ότι δεν συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις (μην ξεχνάμε ότι είναι και κόμμα εξουσίας), ο δε Συνασπισμός νομίζω έχει κάνει με το παραπάνω σαφές τις θέσεις του υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης που νομίζω ότι είναι και στην πραγματικότητα το ζητούμενο.

erva_cidreira είπε...

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας.
Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ απλώς χρησιμοποιούν μισόλογα και μάλιστα χαμηλόφωνα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
Αν δεν ήταν έτσι και επεξεργασμένες θέσεις θα είχαν και σχετικές προτάσεις θα είχαν καταθέσει επισήμως στη Βουλή τόσα χρόνια και "φανερούς" ομοφυλόφιλους θα είχαν στις λίστες τους.
Και δεν καταλαβαίνω από πού συμπεραίνεις ότι το στην πραγματικότητα ζητούμενο είναι το Σύμφωνο Συμβίωσης;
Κάτι νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει καλά. Αν θέλεις διάβασε όσα ποστ έχουν αναρτηθεί στην ετικέτα ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ και τα ξαναλέμε.